• Κοινωνία

    Δίκη Πισπιρίγκου: «Μια μητέρα  χωρίς συναίσθημα, την ώρα που το παιδί της κέρδιζε μία μεγάλη μάχη για τη ζωή του», λέει νοσηλεύτρια του Ρίου

    Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου, εισέρχεται στο δικαστήριο συνοδευόμενη από αστυνομικούς, Αθήνα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

    Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου, εισέρχεται στο δικαστήριο συνοδευόμενη από αστυνομικούς, Αθήνα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


    Μια μητέρα  χωρίς συναίσθημα, αποστασιοποιημένη, την ώρα που το παιδί της κέρδιζε μία μεγάλη μάχη για τη ζωή του, περιέγραψε νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Ρίου, καταθέτοντας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και εν τέλει, την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της.

    Η νοσηλεύτρια Πηνελόπη Φιφή ήταν παρούσα στην αποσωλήνωση της μικρής Τζωρτζίνας και η συμπεριφορά της μητέρας που κατηγορείται ότι τότε, είχε αποπειραθεί να σκοτώσει για πρώτη φορά το παιδί της, δεν έμοιαζε, όπως είπε, με καμίας άλλης μάνας που βλέπει το παιδί της να αναπνεύει ξανά μόνο του.

    ” Στο στάδιο της αποσωλήνωσης είδα μια περίεργη συμπεριφορά της μητέρας”, κατέθεσε η μάρτυρας, εξηγώντας ότι στις αποσωληνώσεις παιδιών οι γονείς είναι παρόντες για να  νιώσει ασφάλεια το παιδί και να διαπιστώσουν οι γιατροί εάν ο μικρός ασθενής αντιλαμβάνεται κι αν απαντά στα ερεθίσματα.

    “Η μητέρα της Τζωρτζίνας δεν είχε την αγωνία εάν πάει καλά η αποσωλήνωση.  Εκείνη δεν εστίαζε στο παιδί. Δεν κοίταζε το παιδί της. Κοίταζε εμένα, τους άλλους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Ο γονιός κοιτάζει το παιδί του, του μιλάει. Δεν έχω δει ξανά τέτοια αντίδραση.

    Προέδρος: Μήπως φοβόταν;

    Μάρτυρας: Μπορεί να υπάρχει φόβος, αλλά οι γονείς ρωτάνε. Λένε «μπορώ να το ακουμπήσω;». Εδώ της είπαμε εμείς να κάνει πράγματα. Περισσότερο μιλούσε ο πατέρας. Η μητέρα ψέλλισε ένα «Τζωρτζίνα μου». Εμένα μου έκανε φοβερά μεγάλη εντύπωση. Κάποιες μέρες αργότερα έγινε η εκπαίδευση. Έμαθα στη μητέρα πώς να δίνει τα φάρμακα και το πολτοποιημένο φαγητό. Υπήρχαν φορές που ενώ έπρεπε να δώσει τα μεσημεριανά φάρμακα μου έλεγε ότι πρέπει να φύγει και να το κάνω εγώ. Ήταν αρκετές φορές. Στο επισκεπτήριο ήταν τυπική και διεκπεραιωτική. Έλειπε το συναίσθημα.  Όταν ερχόταν ο μπαμπάς της της τραγουδούσε, της μιλούσε, της έκανε μασάζ στα ποδαράκια. Η μητέρα ήταν με ένα κινητό στο χέρι, πιο αποστασιοποιημένη».

    Όταν η νοσηλεύτρια επανέλαβε σε ερώτηση του υπερασπιστή της Πισπιρίγκου  ότι η κατηγορούμενη  “κοιτούσε τις αντιδράσεις των γιατρών και των νοσηλευτών. Ήταν κάτι πρωτοφανές, μου έκανε εντύπωση», ο Αλέξης Κούγιας είπε:

     «Τι να κάνει; Να περιμένει το 25ο θαύμα κατά τα γραφάς;! Αφού ήξερε από τη μαγνητική ότι το παιδί δε θα κουνάει πόδια και χέρια, ότι δε θα έχει νου!».

    Αλ.Κούγιας: Πόσες νοσηλεύτριες εργάζεστε στη ΜΕΘ;

    Μάρτυρας: 12

    Αλ.Κούγιας: Ποιος επέλεξε εσάς τις πέντε να καταθέσετε; Που έρχεστε να πείτε ότι η κατηγορούμενη ήταν ήρεμη. Οι άλλες 7 πώς ξέρουμε τι λένε;

    Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω αυτό. Εμένα μου ήρθε κλήση.

    Αλ.Κούγιας: Είχατε συζητήσει με τις συναδέλφους σας πριν πάτε στην ανακρίτρια;

    Μάρτυρας: Όχι.

    Ή δίκη συνεχίζεται αύριο.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η κατάθεση της εντατικολόγου που νοσήλευσε τρεις φορές στη ΜΕΘ την Τζωρτζίνα



    ΣΧΟΛΙΑ