• Κοινωνία

    Δίκη οικογένειας Δ. Ινδαρέ: Αναγνώρισαν τον σκηνοθέτη και τον γιό του οι αστυνομικοί – «Μας πέταξαν ακόμα και ψυγείο»

    Δημήτρης Ινδαρές

    Δημήτρης Ινδαρές


    Τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και τον ένα γιο του αναγνώρισαν 2 μάρτυρες αστυνομικοί ως “τα άτομα που βρίσκονταν στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρώζου στο Κουκάκι και τους πετούσαν πέτρες κι άλλα βαριά αντικείμενα”, το Δεκέμβριο του 2019.

    Αρνούνται τα πάντα ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης και οι δύο συγκατηγορούμενοι γιοι του. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στην ταράτσα του σπιτιού τους  και τους ξυλοκόπησαν, υποστηρίζουν.

    “Τους ξέφυγαν οι καταληψίες. Ήταν εξαγριωμένοι οι αστυνομικοί, βρέθηκαν μπροστά τους οι δικοί μου άνθρωποι τους πλάκωσαν τους ξύλο”, κατέθεσε στο δικαστήριο η σύζυγός του σκηνοθέτη.

    Η δίκη της οικογένειας Ινδαρέ άρχισε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

    Ο πατέρας και οι 2 γιοι κατηγορουνται, κατά περίπτωση, για  βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα παράνομης βίας, εξύβριση, απείθεια, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας.

    Πρώτοι μάρτυρες  κατέθεσαν δυο   αστυνομικοί που πήραν μέρος στην επιχείρηση εκκένωσης του διώροφου οικηματος στο Κουκάκι.

    “Η εντολή ήταν να μπούμε και να καταστείλουμε την κατάληψη – κατέθεσε ο πρώτος αστυνομικός- Φτάσαμε, η πόρτα ήταν κλειδωμένη και δεχτήκαμε επίθεση. Μέσα ήταν μόνο δυο άτομα που μας πέταγαν πέτρες, υπολογιστές, πυροσβεστήρες και άλλα βαριά αντικείμενα.

    Πρόεδρος: Αναγνωρίζετε κάποιον;

    Μάρτυρας: Ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος (σ.σ. πρόκειται για τον Δ. Ινδαρε) και ένας νεαρός.

    Πρόεδρος: Τι έγινε μετά; Μπήκατε μέσα στο κτήριο; Πόσα άτομα ήταν μέσα;

    Μάρτυρας: Στον κάτω χώρο δεν βρέθηκε κανένας. Ανέβηκα στην ταράτσα και είδα τον πρώτο κατηγορούμενο και το  άλλον να πηδάνε απέναντι. Ήταν αυτός που δεχόμουν την επίθεση. Πηδήξανε από τη ταράτσα του κτιρίου στο διπλανό κτήριο.  Μετά περάσαμε στην άλλη ταράτσα είδαμε τον τρίτο κατηγορούμενο (σ.σ ένας από τους γιους του κ..Ινδαρε). Του είπαμε τι ψάχνουμε και μας είπε: “Φύγετε από δω έχετε χαρτί εισαγγελέα που ψάχνεται την ταράτσα μου;”  Ο κύριος ο μεγαλύτερης ηλικίας ήρθε και μου άρπαξε τον εξοπλισμό μου. Αγκάλιασα τον εξοπλισμό μου, πέσαμε κάτω και του έβαλα χειροπέδες. Χτύπησα τον ώμο μου και βγήκα ελεύθερος υπηρεσίας δυο μήνες. Πήγα σε ιατροδικαστή.

    “Είδα δυο άτομα. Μας πέταγαν βαριά αντικείμενα, ακόμη και ψυγείο. Αναγνωρίζω τον κύριο αριστερά (σ.σ. πρόκειται για τον γιο)” κατέθεσε ο 2ος αστυνομικός.

    Η σύζυγος του Δ. Ινδαρέ κατέθεσε τη δική σας εκδοχή για τα γεγονότα:

     “Κατά τις 6:30 το πρωί ξύπνησα τα παιδιά που κοιμόνταν όπως και ο σύζυγός μου, λόγω της φασαρίες.  Πήγα στο παράθυρο και είδα μέσα από το τζάμι παραταγμένους αστυνομικούς, οι οποίοι αντάλλασσαν βρισιές και φωνές με αυτούς που ήταν στην κατάληψη. Ο σύζυγός μου ντύθηκε και πήγε να μαζέψει το αμάξι μας που ήταν κάτω παρκαρισμένο. Τα παιδιά μας βγήκαν στο μπαλκόνι και τους έλεγα μπείτε μέσα.  Φοβόμουν.  Ανέβηκε και ο σύζυγός μου(…)  Ανέβηκα.κι εγώ με το νυχτικό στην ταράτσα. Είδα και τους τρεις πεσμένους μπρούμυτα δεμένους πισθάγκωνα και να τους πατάνε το κεφάλι. Ήρθε ένας κατά πάνω μου – αστυνομικός – και μου είπε: “φύγε αν ξαναμιλήσεις θα σε πετάξω από κάτω από τη σκάλα”. Πήρα το 100 μέσα στην απελπισία μου και τους είπα ότι δέρνουν τα παιδιά μου στην ταράτσα.

    Πρόεδρος: Δυο αστυνομικοί κατηγορηματικά αναφέρθηκαν στους γιους σας. Γιατί μίλησαν για τα παιδιά σας;

    Μάρτυρας: Τους ξέφυγαν οι καταληψίες. Ήταν εξαγριωμένοι βρέθηκαν μπροστά τους οι δικοί μου άνθρωποι τους πλάκωσαν τους ξύλο. Έψαχναν να βρουν εξιλαστήρια θύματα…

     Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Νοεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Ρουπακιάς ήρθε για να μαχαιρώσει τον Παύλο Φύσσα», κατέθεσε φίλος του



    ΣΧΟΛΙΑ