ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την αθώωση των κατηγορουμένων αποφάσισε η έδρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στη δίκη για τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπο Γκότση, τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και τον πρώην διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie, Νικόλαο Σάκκο.
Η απόφαση έρχεται μετά την πρόταση του εισαγγελέα για την απαλλαγή των κατηγορουμένων.
Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο εδώλιο, καθώς είχε υποστηριχθεί ότι καθυστέρησαν να προβούν στην αναστολή της μετοχής της Folli Follie τον Μάιο του 2018, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου που επέφερε το δημοσίευμα του QCM.
Ειδικότερα, ο Χαράλαμπος Γκότσης είχε κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο Νικόλαος Σάκκος για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
Την κατηγορία υποστήριξαν 19 μηνυτές, οι οποίοι ήταν μικρομέτοχοι – επενδυτές της Folli Follie, το ποσό της ζημίας των οποίων αγγίζει συνολικά περίπου τις 767 χιλιάδες ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 9 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει και η δευτεροβάθμια δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, με κατηγορούμενους τον Δημήτρη, την Καίτη και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, τον πρώην οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Ιωάννη Μπεγιέτη και την πρώην Διευθύντρια Treasury & Financial Risk της μητρικής εταιρείας, Ειρήνη Νιώτη.
Διαβάστε επίσης:
AEGEAN: Αναζητά πληρώματα καμπίνας και διοργανώνει Open Days στις 11 & 12 Απριλίου στην Αθήνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαλκός: Ιστορικό ράλι και νέο ρεκόρ πάνω από τα 12.000 δολάρια – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
- ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων 400 εκατ. ευρώ στις 7 Ιανουαρίου, διάθεση και σε ιδιώτες
- Νέο Εργοστάσιο Παραγωγής ELPEN: Δύναμη απασχόλησης και εξαγωγών στην Ανατολική Αττική
- Morgan Stanley για Metlen: Καταλύτης απομόχλευσης το deal στην Χιλή – Νέες συμφωνίες στον ορίζοντα