• Κοινωνία

    Δίκη Γιάννη Μακρή: Την ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Γιάννης Μακρής


    Καμία αμφιβολία για τον εισαγγελέα του Κακουργιοδικείου της Αθήνας ότι ο δράστης της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, είναι ο 32χρονος Βούλγαρος που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

    Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του ζήτησε από τους δικαστές να τον καταδικάσουν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Αντίθετα, ζήτησε μετατροπή του κατηγορητηρίου για τον 36χρονο αδελφό του, κρίνοντας ότι ήταν απλός συνεργός στη δολοφονία.

    «Πέρα πάσης αμφιβολίας ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας. Φαίνεται από το βίντεο το γυμνασμένο προφίλ, η σωματοδομή, η κοτσίδα», είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός για τους 2 κατηγορουμένους που αρνούνται τις κατηγορίες.

    «Δεν μπορεί να είναι όλα συμπτώσεις, έπεσαν σε αντιφάσεις. Δεν «δένουν» όσα μας είπαν. Κατέστρωσαν μαζί το σχέδιο, αλλά δεν το εκτέλεσαν μαζί», τόνισε.

    Ο κ. Παπαματθαίου δεν πείστηκε ότι οι 2 κατηγορούμενοι ήρθαν στην Αθήνα για διακοπές και για να δραστηροποιηθούν επαγγελματικά.

    «Μέσα σε 20 ημέρες μένουν σε 4 ξενοδοχεία και νοικιάζουν 4 αυτοκίνητα. Διαβιούν πολυτελώς στην περιοχή της Βούλας-Γλυφάδας, που δεν είναι από τις φθηνές. Εμείς που μένουμε εδώ, δεν μπορούμε. Δεν προέκυψε πως συναντήθηκαν με κάποιον επιχειρηματία, είπαν ότι έχουν επισκεφθεί κάποιο ακίνητο για να νοικιάσουν, προκειμένου να φτιάξουν καντίνα. Είπαν ότι είχαν αρκετά χρήματα από την αποζημίωση της μητέρας τους από το τροχαίο στον Καναδά. Εάν έχεις τόσα χρήματα, έρχεσαι στην Ελλάδα ένα μήνα διακοπές και συνεχίζεις να μένεις στη Βουλγαρία. Και πας κάπου βόρεια. Στην Χαλκιδική για παράδειγμα», τόνισε ο εισαγγελέας και συνέχισε: «Είπαν διάφορες δικαιολογίες για τα αυτοκίνητα, για το ότι δεν τους έκαναν. Έλα όμως που τα τρία εξ αυτών έχουν θεαθεί έξω από την οικία του δολοφονηθέντος. Και μάλιστα μόνο τις ημέρες που τα είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι», ανέφερε ο εισαγγελέας, κάνοντας λόγο για λογική ακολουθία, που δυσχεραίνει τη θέση των κατηγορουμένων».

    Όσον αφορά στο ύψος και τη σωματοδομή του κατηγορουμένου και του δράστη, ο εισαγγελικός λειτουργός εμφανίστηκε πεπεισμένος πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

    Όσον αφορά στην αιφνίδια αναχώρησή του από την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε στην απολογία του, αρρώστησε το παιδί του, ο εισαγγελέας τόνισε: «Έχει γεννηθεί το παιδί σου. Σηκώνεσαι και φεύγεις και έρχεσαι στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος πως θέλεις να νοικιάσεις καντίνα και όταν αρρωσταίνει το παιδί σου, δεν παίρνεις αμέσως το αμάξι που έχεις νοικιάσει να πας στο Προμαχώνα και να γυρίσεις τρέχοντας στην Βουλγαρία; Αντίθετα, περιμένεις να πας στο αεροδρόμιο και έχεις στο μυαλό σου να πλύνεις πριν το αυτοκίνητο; Και να δεχθούμε ότι αρρώστησε το παιδί, έχεις στο μυαλό σου να κάνεις όλα αυτά τα πράγματα;».

    Όσον αφορά στην ύπαρξη δεύτερου δράστη στο σημείο της ανθρωποκτονίας, ο εισαγγελέας εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως δεν προκύπτει η ύπαρξή του στον χώρο. Ωστόσο, ανέφερε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος συνέδραμε τον πρώτο.

    «Ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει καταστρώσει το σχέδιο με τον αδελφό του, παρακολουθούν το θύμα μαζί. Κατά την άποψη μου, οι πράξεις του είναι ο ορισμός του απλού συνεργού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση», επισήμανε.

    Στην κατάληξη της αγόρευσής του, ο εισαγγελέας επεσήμανε πως δεν γνωρίζει τους λόγους της ανθρωποκτονίας, προσθέτοντας πως δεν έχει και σημασία.

    «Οι δικαστικοί λειτουργοί εξετάζουν τα αποδεικτικά μέσα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο τον σκότωσαν, ο Θεός και η ψυχή τους» τόνισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως, όταν ο πρώτος κατηγορούμενος φόρεσε την μπλούζα (που φέρεται να φορούσε ο δράστης) και έκανε τη σχετική κίνηση, «είδα πραγματικά μπροστά στα μάτια μου το βίντεο».

    Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ