• Κοινωνία

    Δίκη για πλημμύρες στη Μάνδρα: Εξαγοράσιμες ποινές στους 8 καταδικασθέντες


    Με ποινές εξαγοράσιμες από 5 χρόνια και 10 μήνες έως 6 χρόνια και 7 μήνες αποτίμησε η Δικαιοσύνη την ποινική ευθύνη των οκτώ που καταδικάστηκαν για τις πλημμύρες στη Μάνδρα.

    Όλες οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι οι κατηγορούμενοι να δικαστούν σε 2ο βαθμό.

    Η τελική ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ήρθε σχεδόν 5 χρόνια μετά τις πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

    Το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο ένας από τους δύο πρώην αντιπεριφερειάρχες.

    Στον δεύτερο αντιπεριφερειάρχη, όπως και σε 3 άλλους κατηγορουμένους, επέβαλε ποινή 5 ετών και 14 μηνών, ενώ ποινή 4 ετών και 22 μηνών επέβαλε στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας.

    Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση ενώ οι ποινές τους είναι εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ τη μέρα.

    Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως, αναγνώρισαν και στους 8 καταδικασθέντες το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

    «Αποδείχθηκε ότι έζησαν μέχρι μια σύννομη ζωή και εν γένει έντιμη στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό τους βίο», είπε στην αγόρευση της η εισαγγελέας.

    Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για 11 σωματικές βλάβες ενώ, ανάλογα με τις αρμοδιότητες τους, καταδικάστηκαν άλλοι για 18 ανθρωποκτονίες και άλλοι για 25.

    Πριν από λίγες ημέρες το δικαστήριο είχε αθωώσει τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, μεταξύ αυτών και η Ρένα Δούρου, η οποία σήμερα ήταν παρούσα στο δικαστήριο για να συμπαρασταθεί στους δύο καταδικασθέντες αντιπεριφερειάρχες.

    Διαβάστε επίσης:

    Φονική πλημμύρα στη Μάνδρα: Σήμερα οι ποινές για τους οκτώ που κρίθηκαν ένοχοι



    ΣΧΟΛΙΑ