• Κοινωνία

    Δίκη για Μάτι: Αποζημίωση 310.000 ευρώ σε συγγενείς θύματος

    Μάτι


    Αποζημίωση 310.000 ευρώ επιδίκασε η Δικαιοσύνη σε συγγενείς θύματος της πυρκαγιάς στο Μάτι, αποδίδοντας ευθύνες σε Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, Περιφέρεια και Δήμο.

    Είναι ακόμα μία καταδικαστική απόφαση αστικού δικαστηρίου, την ώρα που συνεχίζεται στο Εφετείο η δίκη 21 κατηγορουμένων για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τους.

    Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την υπ΄ αριθμ. 8941/2023 απόφαση του, εντοπίζει πράξεις και παραλείψεις στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού για την πολύνεκρη τραγωδία, κρίνοντας ότι το Δημόσιο οφείλει να αποζημιώσει για ψυχική οδύνη την ενάγουσα οικογένεια θύματος.

    Όπως αναφέρουν σε δήλωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας Κωνσταντίνος Φούσσας και Δημήτρης Σκύδρας:

    «Η απόφαση αυτή του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας είναι κομβική και πολύ σημαντική διότι πρόκειται για την πρώτη υπόθεση που αφορά θύμα, που πνίγηκε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να σωθεί από τον όλεθρο της φωτιάς.

    Επίσης, η συγκεκριμένη απόφαση επιρρίπτει ευθύνες, όχι μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην Πολιτική Προστασία, όπως οι προηγούμενες, αλλά, σύμφωνα με την απόφαση, και στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Μαραθώνα για σημαντικές παραλείψεις τους, που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα».

     

    Διαβάστε επίσης:
    Η κεφαλαιοποίηση της Apple στο κατώφλι των 3 τρισ. δολαρίων – Τι λένε οι αναλυτές

    Θαλαμηπόλοι Εμπορικού Ναυτικού: Μάλλον πολύ γρήγορα ξεχνάμε ή προκαλούμε την τύχη μας

    Wall Street: Ανάκαμψη για τις αμερικανικές τραπεζικές μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ