• Τράπεζες

    Wall Street: Ανάκαμψη για τις αμερικανικές τραπεζικές μετοχές

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Ανθεκτικές σε σενάριο σοβαρής ύφεσης είναι οι 23 τράπεζες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το stress test της Fed, με τις μετοχές των αμερικανικών κολοσσών να κινούνται προσυνεδριακά στη Wall Street σε θετικό έδαφος. Το επιτυχημένο τεστ αντοχής έδωσε το πράσινο φως στις τράπεζες να προχωρήσουν στη διανομή μερίσματος αν και οι αναλυτές αναμένουν ότι οι πληρωμές θα είναι κάπως χαμηλότερες φέτος λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και των επικείμενων νέων κανονισμών για τα επίπεδα κεφαλαίων.

    Προσυνεδριακά, η Morgan Stanley ανακάμπτει κατά 1,70%, η JP Morgan κατά 1,33%, η Goldman Sachs κατά 1,25% και η Bank of America κατά 1,06%.

    Οι βαθμοί της Fed επιβεβαίωσαν την προσπάθεια των αμερικανικών τραπεζών να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη επενδυτών και πελατών στο τραπεζικό σύστημα, ύστερα από την αναταραχή του Μαρτίου, που οδήγησε στην κατάρρευση τεσσάρων τραπεζών.

    Το σενάριο της σοβαρής ύφεσης

    Σύμφωνα με το σενάριο σοβαρής ύφεσης, οι τράπεζες κατάφεραν να διατηρήσουν τα ελάχιστα επίπεδα κεφαλαίων τους παρά τις απώλειες 541 δισ. δολαρίων αθροιστικά που προβλέπει το σενάριο.

    «Τα σημερινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι το τραπεζικό σύστημα παραμένει ισχυρό και ανθεκτικό», ανάφερε στην ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος τραπεζικής εποπτείας της Fed, Μάικλ Μπαρ.

    «Την ίδια ώρα, το stress test αυτό είναι μόνο ένας τρόπος για να μετρηθεί αυτή η αντοχή. Θα πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί σχετικά με το πώς μπορούν να προκύψουν κίνδυνοι και να συνεχίσουμε το έργο μας για να διασφαλίσουμε ότι οι τράπεζες είναι ανθεκτικές σε μια σειρά οικονομικών σεναρίων, κραδασμών της αγοράς και άλλες πιέσεις», πρόσθεσε.

    Αν και διαλύθηκαν κάποιες αμφιβολίες για τους τραπεζικούς κολοσσούς, δεν ισχύει το ίδιο για τις περιφερειακές τράπεζες, οι οποίες ήταν αυτές που επλήγησαν περισσότερο κατά την αναταραχή του Μαρτίου και δεν περιλαμβάνονται στο τεστ αντοχής της Fed.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι σηματοδοτεί η κίνηση Watsa-Καραβία να αγοράσουν στα 1,9 ευρώ μετοχές της Eurobank από το ΤΧΣ

    Τράπεζα Πειραιώς: Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ

    Παγκρήτια Τράπεζα: Με νέα πλατφόρμα αναβαθμίζει το ψηφιακό της αποτύπωμα



    ΣΧΟΛΙΑ