• Κοινωνία

    Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση με συνθήματα από οπαδούς του Κασιδιάρη – «Μαζέψτε τους» φώναζε η Μάγδα Φύσσα


    Μέσα σε ηλεκτρισμένο κλίμα συνεχίζεται σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Νίκου Μιχαλολιάκου, όλων των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής και των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    Από το ακροατήριο της Χρυσής Αυγής υπήρξε θερμή υποδοχή των φυλακισμένων Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού.

    «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου», φώναξαν οι περίπου 30 συμπαραστάτες τους, χειροκροτήματα τους κατηγορουμένους πρώην βουλευτές.

    Από την άλλη πλευρά του ακροατηρίου, απάντησε «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί».

    Υπήρξαν χαιρετισμοί της Χρυσής Αυγής ενώ κάποιος πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι, με τη μητέρα του θύματος Μάγδα Φύσσα να φωνάζει στους αστυνομικούς : «Τι αστυνομία είστε ρε; Μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

    Η δίκη συνεχίζεται με την υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου να ζητά τα έγγραφα της κλήτευσης του στο ακροατήριο, εφόσον χρειαστεί, όπως είπε, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του.

    «Για πρώτη φορά ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του, Δημ. Παπαδέλης.

    Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κ. Πλεύρης έθεσε θέμα ακυρότητας της διαδικασίας και αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας για την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, καταλήγοντας ότι ο Λαγος είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.

    «Δεν είμαστε Βουλή, κύριε», του απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ