• Κοινωνία

    Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση


    Ούτε η βεβαίωση θανάτου του Άρμπερ Μπάκο, ούτε βασικοί μάρτυρες -που παρεμπιπτόντως- είναι και κρατούμενοι- βρίσκονταν στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας, με αποτέλεσμα η έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να «κολλήσει» ξανά!

    Η χήρα, τα παιδιά, συγγενείς και συνάδελφοι του θύματος περίμεναν μάταια επί 3 και πλέον ώρες στη δικαστική αίθουσα για να αρχίσει η δίκη, μετρώντας ήδη μία αναβολή, η οποία είχε δοθεί το περασμένο φθινόπωρο επειδή απουσίαζε και είχε διαταχθεί η προσαγωγή βασικού μάρτυρα που είναι κρατούμενος.

    Όμως, ούτε σήμερα ο συγκεκριμένος κρατούμενος μετήχθη στο δικαστήριο. Άγνωστο για ποιο λόγο.

    Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο ακόμα 3 μάρτυρες. Οι δύο επίσης κρατούμενοι. Επίσης άγνωστοι οι λόγοι της μη μεταγωγής τους. Ο ένας είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Άρης Φλώρος.

    Το σκοτεινό παρασκήνιο των φερόμενων απειλών και του εκβιασμού στον Φλώρο από βασικό κατηγορούμενο φαίνεται πως ήταν εκείνο που όπλισε το χέρι των δολοφόνων, το Σεπτέμβρη του 2017, καθώς εκείνη την περίοδο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν ο δικηγορος του επιχειρηματία στη δίκη της Energa.

    Οι φυσικοί αυτουργοί υποτίθεται ότι πήγαν στο δικηγορικό γραφείο του θύματος στην οδό Ασκληπιού για να τον εκφοβίσουν, αλλά τελικά τον σκότωσαν.

    «Εγώ τον πυροβόλησα»

    Κυνική ήταν σήμερα η ομολογία ενώπιον των δικαστών του Μικέλα Καστριότ. Φέρεται ως φυσικός αυτουργόςτης δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Πριν από δύο ημέρες, ο Καστριότ δολοφόνησε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον συγκατηγορούμενό του Άρμπερ Μπάκο.

    Ο Αλβανός αποδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον άτυχο δικηγορο. Δεν ήθελε λέει να τον σκοτώσει αλλά να τον εκφοβισει.

    Στους δικαστές είπε: «Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό».

    Ο συνήγορος του είπε ότι ο Μικ. Καστριότ δεν επιθυμούσε το θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του. Από την πλευρά τους, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

    Για την ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου δικάζονται οι Αλβανοί Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε.

    Ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας δικάζονται οι Μικέλα Καστριότ και Αλέξανδρος Μάτα. Ο τελευταίος παραμένει ασύλληπτος.

    Το δικαστήριο διέκοψε για τις 23 Ιανουαρίου, διατάσσοντας να μεταχθούν οι τεσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δολοφονία κρατουμένου στον Κορυδαλλό: «Μου φερόταν σαν υπηρέτης και τον σκότωσα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύλληψη διαρρήκτη στην Καλλιθέα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέες αποκαλύψεις – σοκ από την Ρία Αντωνίου: «Με βίασε ο…» – Τι απαντά ο επιχειρηματίας



    ΣΧΟΛΙΑ