ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται, εν μέσω εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας στην ηλεκτροδότηση της Αττικής μίλησε στην ΕΡΤ, ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ.
«Έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε την μέση τάση σε πάνω από το 90% των προβλημάτων. Χθες είχαμε 1.045 υποσταθμούς εκτός τάσης, σήμερα έχουμε περίπου 65 – 70 υποσταθμούς εκτός τάσης. Θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Συγχρόνως κάνουμε έκκληση οι πολίτες να καλούν στο 11500 αν εξακολουθούν να έχουν βλάβη στην ηλεκτροδότηση».
Σαράντα ετών τα δίκτυα ηλεκτροδότησης
Εξηγώντας γιατί σε κάθε περίπτωση κακοκαιρίας βιώνουμε τα ίδια προβλήματα με διακοπές ηλεκτροδότησης σε μεγάλα αστικά κέντρα, ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι αυτό οφείλετε στην έλλειψη επενδύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
«Η χώρα μας εδώ και δώδεκα χρόνια περνά οικονομική κρίση. Τα δίκτυα είναι πάνω από σαράντα χρονών και δεν έχουν πέσει χρήματα σε αυτά. Για να μην έχουμε προβλήματα θα πρέπει σε κάποια σημεία να υπάρξει υπογειοποίηση των γραμμών. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να βελτιώσουμε τα υπάρχοντα δίκτυα ηλεκτροδότησης γιατί η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Πρέπει να δούμε, επίσης, και το ανθρώπινο δυναμικό που είναι ηλικίας 50 – 55 χρονών για να μην χαθεί η τεχνογνωσία που υπάρχει».
Απαντώντας στο πώς γίνεται η προτεραιοποίηση των βλαβών ο κ. Μανιάτης είπε ότι αφού κοπεί το ρεύμα στην περιοχή πρέπει να δοθεί πρώτα μεσαία τάση και για να γίνει αυτό απαιτείται χρόνος.
Διαβάστε ακόμη:
Σκέρτσος: Οφείλουμε ένα μεγάλο συγγνώμη, χρειάζεται βελτίωση του μηχανισμού
Καιρός: Η Ελπίδα φεύγει και αφήνει πίσω της παγετό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πανηγυρική επετειακή εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
- Χρυσός: Νέο ράλι πάνω από τα 4.100 δολάρια μετά τη νίκη των Δημοκρατικών
- Σαρωτική αναδιάρθρωση στην Ασία από τις εκλογές ΗΠΑ: Βουτιά 6% για Samsung και SK Hynix, ράλι στην Κίνα, sell off στον Kospi
- Κομισιόν: Προειδοποίηση στη Βόρεια Μακεδονία για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το όνομα «Μακεδονία»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.