ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεν εμφανίστηκαν τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο τη Δευτέρα. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την πρωτοφανή τουρκική πρόκληση, να προσεγγίσουν δύο τουρκικά F-16 την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων και τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν από την Αθήνα, από το πρωί της Δευτέρας και μέχρι αργά το απόγευμα δεν έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από το αρχιπέλαγος τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.
Από τις ελληνικές αρχές, καταγράφηκαν οι πτήσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους UAV, δύο κατασκοπευτικών CN-235, και ενός αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας ATR-72.
Τα τουρκικά αεροπλάνα προέβησαν σε 40 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (οι 6 έγιναν από το UAV και οι 34 από τα CN-235) ενώ σημειώθηκαν και 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Διαβάστε επίσης
Τουρκικά F-16, UAV και CN-235 προέβησαν σε 44 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκη Παπαθεοχάρη: Δίπλα στη θάλασσα… από τη θάλασσα
- Ευτύχης Βασιλάκης: Κεφαλαιοποίηση στα όρια του 1 δισ. ευρώ και το ξεχασμένο «buy back»…
- Η σφαγή των αμνών, ο super Κόκκαλης και το ράλι της Intralot, τα νέα πλοία του Νίκου Βαρδινογιάννη, ποιος εφοπλιστής είπε «είμαι χαζός», ο νταλαβεριτζής manager σε νέες περιπέτειες και το κάλεσμα του Αποστολόπουλου
- Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήσεις μισθών, έλλειψη προσωπικού οδηγούν σε αύξηση κόστους για τις επιχειρήσεις
