ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες έδιναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Στιμάγκα Κορινθίας.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά παραμένει χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι προσπάθειες των δυνάμεων που επιχειρούν έχουν επικεντρωθεί στις διάσπαρτες εστίες εντός της χαράδρας, καθώς όσες υπήρχαν περιμετρικά αυτής έχουν σβήσει.
Από το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.
Συγκεκριμένα επιχειρούν 152 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 49 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.
Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού.
Όσον αφορά την φωτιά που εκδηλώθηκε χθες λίγο μετά τις 19.00 στην περιοχή Κιμμέρια Ξάνθης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έχει κατασβεστεί.
Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε οικοπεδικό χώρο με ξερά χόρτα και συσσωρευμένα, κυρίως ανακυκλώσιμα, υλικά στην περιοχή Κιμμέρια Ξάνθης. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και από αέρος κινητοποιήθηκαν τρία αεροσκάφη.
Επιπλέον, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Πηγάδια, Νέος Ζυγός και Παλιός Ζυγός Ξάνθης προκειμένου να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της πυρκαγιάς.
Σημειώνεται ότι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.
Διαβάστε επίσης
Καιρός: Καύσωνας διαρκείας με 40άρια για τουλάχιστον 10 μέρες
Επιμένει ο Τζο Μπάιντεν: Νίκησα τον Τραμπ μια φορά, θα τον νικήσω ξανά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Δεκάδες νεκροί στο Ισφαχάν από επιθέσεις σε εργοστάσια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις
- Κρίση στη Μέση Ανατολή: Πώς επηρεάζει την αγορά και τον Έλληνα καταναλωτή; Οι ειδικοί απαντούν
- Τραμπ: «Για πλάκα» μπορεί να πλήξουμε μερικές φορές ακόμη το νησί Χαργκ του Ιράν – Δεν είμαστε έτοιμοι για συμφωνία
- Έ. Χουλιάρα (AstraZeneca): Καινοτομία υπό «διωγμό» – Το χρηματοδοτικό κενό του 1 δισ. και ο κίνδυνος των αποσύρσεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.