• Κοινωνία

    Σε σοκ η οικογένεια του 19χρονου που σκοτώθηκε από μπασκέτα- Τι είπαν πατέρας και παππούς

    Η μπασκέτα που σκότωσε τον άτυχο 19χρονο


    Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει στην οικογένειά του ο θάνατος του 19χρονου Σταύρου, που σκοτώθηκε από μια μπασκέτα, που έπεσε και τον καταπλάκωσε, σε γηπεδάκι στην Χίο.

    Πολλά είναι ακόμη τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή του 19χρονου μέσα σε μια στιγμή.

    Η οικογένεια του Σταύρου προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, αλλά και να πάρει απαντήσεις σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας. Συγκλονιστικές είναι οι δηλώσεις των συγγενών και φίλων του 19χρονου που καλούνται να του πουν το τελευταίο αντίο.

    Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν ένα γράμμα, που άφησε φίλη του θύματος στον τόπο, όπου ο νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή. Η φίλη του θέλησε να τον αποχαιρετίσει με ένα ποίημα, που υποδηλώνει την αγάπη που του είχε.

    Το κείμενο έλεγε συγκεκριμένα:

    «Μας κοιτάς από ψηλά με τα λευκά φτερά σου. Η νιότη σου θα μείνει αιώνια και θα είσαι ήδη από τώρα στην Βασιλεία Του. Δε πονάς. Δε κλαις. Δεν κρυώνεις. Μας ζητάς μια προσευχή κι εσύ θα μεσιτεύεις για όλους μας πάνω απ’ τον γαλάζιο ουρανό. Στα πόδια της αφρισμένης θάλασσας, οι άγγελοι ψάλλουν και υμνούν και στοργικά σε οδηγούν στους ανθισμένους κήπους του Παραδείσου. Λάμπουν τα μάτια, χτυπάει η καρδιά, ποθεί η ψυχή. Είσαι κοντά Του».

    Ταυτόχρονα, η μητέρα του άτυχου 19χρονου είχε κάνει δηλώσεις στην κάμερα του Star από την πρώτη μέρα της είδησης του τραγικού συμβάντος, αποκαλύπτοντας πώς ενημερώθηκε για την τραγωδία. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ένας φίλος του 19χρονου την πήρε τηλέφωνο και της είπε ότι η μπασκέτα είχε πέσει πάνω στο κεφάλι του 19χρονου Σταύρου.

    Λίγες ημέρες μετά και ενώ η οικογένεια βρίσκεται ακόμη σε σοκ, ο πατέρας του 19χρονου μίλησε επίσης, αυτή την φορά στην κάμερα του OPEN, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους της τραγωδίας.

    «Ηταν η κακιά στιγμή. Δεν έχω να πω τίποτα για το περιστατικό. Να φροντίσει η πολιτεία να βρει τα σφάλματα και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω. Ήταν θέλημα Θεού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο τραγικός πατέρας.

    Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και ο παππούς του αδικοχαμένου νεαρού, που ήρθε από την Κύπρο προκειμένου να πει το τελευταίο «αντίο» στον εγγονό του.

    «Μου τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής η κόρη μου και μου είπε ότι δεν έχει καλά νέα για τον Σταύρο. Μου είπε ότι έπεσε η μπασκέτα πάνω του και είναι στο νοσοκομείο. Ο Σταύρος ήταν ένα παιδί με πολύ μεγάλες προοπτικές. Ήταν ευφυής. Ήταν πολύ ταλαντούχος. Ήταν πράος και ήρεμος. Δυστυχώς ήταν πολύ άτυχος. Ούτε που φανταζόμουν ποτέ ότι θα του συνέβαινε κάτι τέτοιο», αποκάλυψε ο παππούς του 19χρονου.

    Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα σχετικά με το τραγικό περιστατικό, που διέταξε η Εισαγγελία. Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η μπασκέτα που στέρησε τη ζωή στον 19χρονο Σταύρο είχε τοποθετηθεί το 1988. Από εκείνη τη χρονική στιγμή μέχρι το 2000 οι μπασκέτες παρέμεναν στο σημείο χωρίς καμία πρόνοια για συντήρηση της βάσης.

    Η απόφαση για την αντικατάστασή τους, μάλιστα, είχε ληφθεί από το 2002, ωστόσο, όπως γράφει η ιστοσελίδα politischios.gr, δεν εφαρμόστηκε ποτέ, παρά το γεγονός ότι είχε ψηφιστεί και σχετικό κονδύλι. Η μοναδική ενέργεια που έγινε στο συγκεκριμένο γηπεδάκι στη Χίο ήταν η τσιμεντόστρωσή του, αφού πριν ήταν χωμάτινο.



    ΣΧΟΛΙΑ