• Κοινωνία

    Χίος: Αποσύρθηκαν οι φονικές μπασκέτες- Αναλαμβάνουν οι πραγματογνώμονες (pics)

    • NewsRoom

    Η φονική μπασκέτα της Χίου


    Γράφτηκε ο επίλογος στην ιστορία των φονικών μπασκετών στο μοιραίο γηπεδάκι της Χίου, που κόστισαν τη ζωή του 19χρονου Σταύρου, ο οποίος βρισκόταν στο νησί για διακοπές.

    Οι δύο μπασκέτες βγήκαν και απομακρύνονται από το γηπεδάκι στην περιοχή Δασκαλόπετρα της Χίου, με αφορμή τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο 19χρονος, όταν μια εκ των μπασκετών αποκολλήθηκε από το έδαφος και τον καταπλάκωσε.

    Ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές από την πρώτη στιγμή της είδησης του δυστυχήματος και ανέλαβε την ευθύνη έδωσε αυστηρή εντολή στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες να εκκινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τον έλεγχο του συνόλου των μπασκετών που βρίσκονται στο νησί, από την μια άκρη μέχρι την άλλη, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα ασφάλειάς τους.

    Η φονική μπασκέτα της Χίου

    Για το σκοπό αυτό, η απομάκρυνση των ακατάλληλων μπασκετών ξεκίνησαν από το μοιραίο γήπεδο της Δασκαλόπετρας. Ειδικά μηχανήματα έφτασαν στο σημείο, προκειμένου να βοηθήσουν στις διεργασίες αποκόλλησης και οριστικής απομάκρυνσης των μπασκετών του γηπέδου. Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι, στα σημεία που ήταν τοποθετημένες οι δύο μπασκέτες, έγινε διάνοιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατασκευή σε ό,τι αφορά την σκυροδέτηση, καθώς και τον οπλισμό και την αγκύρωση.

    Την υπόθεση αναλαμβάνουν πλέον οι πραγματογνώμονες.

    Η φονική μπασκέτα της Χίου



    ΣΧΟΛΙΑ