• Κοινωνία

    Χιόνια και στην Αττική: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

    • NewsRoom
    χιόνια


    Χιόνια στη βόρεια Αττική αναμένεται να πέσουν τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

    Σήμερα ο καιρός παρουσιάζει μια πρόσκαιρη βελτίωση, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τα προηγούμενα 24ωρα τη χώρα, απομακρύνεται.

    Οι συνθήκες θα είναι αρχικά ήπιες και την Παρασκευή όμως «μια πολική αέρια μάζα από τη βόρεια – βορειοανατολική Ευρώπη θα κινηθεί προς τη χώρα μας και θα επιδεινώσει τον καιρό από το βράδυ της Παρασκευής», εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης.

    Τα χαρακτηριστικά αυτού του κύματος θα είναι το πολύ κρύο, οι δυνατοί βοριάδες, οι καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

    Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, φαινόμενα αναμένονται σε Εύβοια, ανατολική και νότια Θεσσαλία, Αττική-Βοιωτία, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

    Από τους αυτοματοποιημένους προγνωστικούς πίνακες του meteo.gr προκύπτει ότι το Σάββατο έως το πρωί της Κυριακής θα χιονίσει στα βόρεια προάστια και σε άλλες περιοχές όπως η Δροσιά, η Σταμάτα, το Καπανδρίτι, Ερυθρές – Βίλια, Ολυμπιακό Χωριό, ενώ ασθενή χιονόπτωση δίνει και για την περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου (το πρωί του Σαββάτου).

     

    Διαβάστε επίσης:

    Χιόνια σε Πάρνηθα και Εύβοια

    Καρδίτσα: Χιόνισε στα ορεινά – Στα λευκά και η ορεινή Πίνδος

    Μίνα Γκάγκα: Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ υπήρχαν και προ πανδημίας



    ΣΧΟΛΙΑ