• Κοινωνία

    Χαρδαλιας: Ανοίγουν από 1η Φεβρουαρίου τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, τι ισχύει με ταξί, ψάρεμα και κυνήγι – Προβληματική η κατάσταση στο Μενίδι

    • NewsRoom
    Χαρδαλιάς Πολιτική Προστασία

    Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)


    Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

    Ειδικότερα, συνεχίζεται η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, η μετακίνηση με χρήση SMS και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας μεταξύ 9 το βράδυ με 5 το πρωί.

    Ωστόσο, θα υπάρχει εξαίρεση για 72 ώρες για τους φοιτητές, οι οποίοι θα μπορούν να μετακινηθούν μεταξύ νομών για να μαζέψουν τα πράγματα από τα σπίτια που νοικιάζουν στην περιοχή φοίτησης.

    Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, παρατείνεται για μια εβδομάδα τουλάχιστον η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος.

    Εξαίρεση υπάρχει μόνο για τις ΠΕ Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, όπου για λόγους που έχουν να κάνουν με την διαχείριση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων επιτρέπεται το κυνήγι αγριόχοιρου, από ομάδες έως 4 ατόμων. Σε κάθε αυτοκίνητο θα επιτρέπονται μόνο μέχρι 2 άτομα, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με αφαίρεση της άδειας κυνηγιού. Το ζήτημα του ψαρέματος και του κυνηγιού θα ξανασυζητηθεί την επόμενη Παρασκευή.

    Για τα ταξί, επιτρέπεται πλέον η παρουσία 2 ατόμων ανά ταξί, πέρα του οδηγού.  Επιτρέπεται επίσης στα κρουαζιερόπλοια να δένουν σε ναυπηγεία της ηπειρωτικής Ελλάδας.

    Για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ ανοίγουν από 1 Φεβρουαρίου. Από το άνοιγμα εξαιρούνται προς το παρόν τα σημεία OPAP Play.

    Την επόμενη Παρασκευή θα συζητηθεί και το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

    Από καθεστώς αυστηρού lockdown βγαίνουν οι περιοχές της Ανθήλης, Παλαιόκαστρο Σητείας, Καλύμνου και η ΠΕ Αργολίδας.

    Αντίθετα παρατείνεται έως τις 1 Φεβρουαρίου το καθεστώς αυστηρού lockdown στην ΠΕ Βοιωτίας, όπου υπάρχουν 114 ενεργά κρούσματα και έχουν προκύψει από την ιχνηλάτηση 182 στενές επαφές τους., στην ΠΕ Λέσβου με 59 ενεργά κρούσματα, στον Δήμο Σπάρτης με 44 ενεργά κρούσματα, στον Δήμο Εορδαίας με 66 ενεργά κρούσματα, στον Κρόκο Κοζάνης με 33 ενεργά κρούσματα, στον Δήμο Σιάτιστας με 13 ενεργά κρούσματα, στον Δήμο Ασπροπύργου με 78 ενεργά κρούσματα και στον Δήμο Αχαρνών.

    Ειδικά για τον Δήμο Αχαρνών, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε κατάσταση αυστηρού lockdown επί μια εβδομάδα, παρατηρείται σε συγκεκριμένες γειτονιές αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Συνολικά την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα ανέβηκαν από 166 σε 175. Ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε πως σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ενδέχεται να υπάρχουν αυστηρότερα μέτρα, όπως η απαγόρευση του click away.

    Παράλληλα, σε κατάσταση αυστηρού lockdown μπαίνει ο οικισμός Ρομά στην περιοχή Δύστου στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

    Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς συνέστησε προσοχή για τις περιοχές των δήμων Κομοτηνής, Μαρωνίας-Σαπών, Θάσου και Χαλκιδαίων όπου παρατηρούνται μικρές συρροές κρουσμάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ