• Κοινωνία

    Χαρδαλιάς: Έλεγχοι σε διόδια και λιμάνια, απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομών – Στα 300 ευρώ το πρόστιμο – Ποιες οι εξαιρέσεις

    • NewsRoom
    Νίκος Χαρδαλιάς

    Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας


    Σε αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία μάλιστα  ξεκίνησε ήδη από τις 6 το απόγευμα, προχώρησε η κυβέρνηση, προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση της πανδημίας από τα αστικά κέντρα στην επαρχία.

    Πλέον απαγορεύεται η εκτός των νομών μετάβαση, πλην των μόνιμων κατοίκων. Ήδη από τις 6 το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και τους παράδρομους τους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί που ελέγχουν τις μετακινήσεις όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση.

    Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με  πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ τα οχήματά τους θα υποχρεούνται να επιστρέψουν πίσω και θα τους αφαιρούνται οι πινακίδες.

    Ανάλογους ελέγχους πραγματοποιεί το λιμενικό στους πορθμειακούς σταθμούς.

    Στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ της χώρας θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.

    Εξαίρεση θα επιτραπεί μόνο για στελέχη και προσωπικό ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, νοσηλευτικού προσωπικού, στελεχών της πολιτικής προστασίας και τεχνικών κλιμακίων κράτους, για αποκλειστικό σκοπό που αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, που θα πιστοποιείται από τα κατάλληλα έγγραφα.

    Παράλληλα, απαγορεύεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά, πλην των μόνιμων κατοίκων. Επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση κατοίκων από μικρών νησιών προς τα μεγαλύτερα νησιά εντός του ίδιου δήμου, για τραπεζικούς λόγους, λόγους αγοράς προμηθειών και λόγους υγείας.

    Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον.



    ΣΧΟΛΙΑ