• Κοινωνία

    Bloomberg: Οι Ευρωπαίοι σκέφτονται να χαλαρώσουν τους περιορισμούς για τις χώρες της νότιας Αφρικής

    • NewsRoom
    Bloomberg: Οι ευρωπαίοι σκέφτονται να χαλαρώσουν τους περιορισμούς για τις χώρες της νότιας Αφρικής

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνομιλήσουν αύριο, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, για να εξετάσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν επιβάλει τα κράτη μέλη της ΕΕ στις πτήσεις από την νότια Αφρική, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας ενδέχεται να συμφωνήσουν στην ανάγκη διενέργειας διαγνωστικού τεστ PCR για τους εμβολιασμένους υπηκόους τρίτων χωρών, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην χαλάρωση ή ακόμη και στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών σε διάστημα μίας εβδομάδας.

    Υπενθυμίζεται ότι τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν αναστείλει τα περισσότερα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια Αφρική και έξι άλλες χώρες της περιοχής για να ανακόψουν την εξάπλωση της νέας παραλλαγής, ενώ οι επιστήμονες προσπαθούν να αξιολογήσουν τη σοβαρότητά της.

    Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έκαναν αυστηρότερους τους κανόνες εισόδου και ορισμένες επανέφεραν τα μέτρα καραντίνας, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες μείωσαν χιλιάδες πτήσεις.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση συντονίζει τις ταξιδιωτικές οδηγίες εντός και εντός του μπλοκ, αλλά τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή συγκεκριμένων ταξιδιωτικών περιορισμών.

    Οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εξετάσουν επίσης τον τρόπο με τον οποίο τα τρέχοντα εμβόλια είναι πιθανό να ανταποκριθούν στην παραλλαγή όμικρον και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσει τους υπουργούς για τη φαρμακευτική στρατηγική της Ευρώπης, η οποία προτάθηκε πέρυσι σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια των φαρμάκων, ενισχύοντας παράλληλα την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα του κλάδου.

    Διαβάστε επίσης:

    Φάουτσι: Ενθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις για την βαρύτητα της Όμικρον

    Self test: Από τη Δευτέρα η δωρεάν διάθεσή τους – Ποιοι τα δικαιούνται



    ΣΧΟΛΙΑ