• Κοινωνία

    Μπακογιάννης: Τι απάντησε για τη Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Δημοτικό Συμβούλιο (video)

    • NewsRoom
    ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΔΕΛΦΟΙ

    Ο Κώστας Μπακογιάννης


    Ολοκληρωμένο σχέδιο για την επανεκκίνηση της “Διπλής Ανάπλασης” καταρτίζει ο δήμος Αθηναίων και όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα είναι έτοιμο εντός του καλοκαιριού, οπότε και θα παρουσιαστεί.

    «Να περάσω κι εγώ τώρα στον Βοτανικό. Θα ήθελα απλώς να σημειώσω τα εξής. Ο Βοτανικός, η Διπλή Ανάπλαση όπως έχει επικρατήσει να λέγεται ξεκίνησε να συζητείται το 2003. Δηλαδή, καλή της ώρα, 17 χρόνια. Από τότε, πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες όχι μόνο στους φίλους του συλλόγου που τη περιμένουν και την αναμένουν, αλλά και στους Αθηναίους. Όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Εμείς λοιπόν, επιλέγουμε πολύ συνειδητά να μιλήσουμε και να τοποθετηθούμε όταν θα έχουμε το σχέδιό μας ολοκληρωμένο. Τι σημαίνει αυτό;  Ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης με αναλυτικά τις παρεμβάσεις, τις επεμεβάσεις και τα έργα που θα πρέπει να γίνου,  νούμερο δυο την κοστολόγηση,  νούμερο τρία ξεκάθαρα δέσμευση πηγών χρηματοδότησης,  και νούμερο τέσσερα χρονοδιάγραμμα», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

    Πρόκειται για ένα «εξαιρετικά σύνθετο και περίπλοκο», ανέφερε. «Δεν φτιάχνουμε μια παιδική χαρά. Πάμε να υλοποιήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα που θα έχουν γίνει στην Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες.  Γι’ αυτό και αυτή η συζήτηση  απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα» είπε, απαντώντας σε αναφορές των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

    «Και επειδή άκουσα στο δημόσιο διάλογο πριν μερικές μέρες κάτι το οποίο το βρήκα εξαιρετικά διασκεδαστικό πώς μπορεί κάποιος να λέει ότι εμείς λέμε “μπούρδες” για τη διπλή ανάπλαση επειδή δεν είναι στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων; Μα πώς θα μπορούσε ο Βοτανικός να χωρέσει στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων; Πώς θα μπορούσε ο Δήμος Αθηναίων μόνος του να χρηματοδοτήσει τον Βοτανικό; Άρα λοιπόν, θερμή παράκληση, καταλαβαίνω πως το ζήτημα “προσφέρεται”, είναι κακά τα ψέμματα μεγάλη και η πίεση που όλοι υφιστάμεθα, αλλά λίγο υπομονή και εδώ είμαστε να φέρουμε μια συγκεκριμένη πρόταση με όλον μαζί τον σχεδιασμό στο δημοτικό συμβούλιο. Και πραγματικά πιστεύω πως τον σχεδιασμό αυτόν θα τον αγκαλιάσει όλο το δημοτικό συμβούλιο. Πέρα και πάνω από παρατάξεις.»

    Δείτε την απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη:

    Με το έργο αυτό αλλά και την κατασκευή σημαντικών υποδομών που θα προβλέπει, ολόκληρη η περιοχή που σήμερα είναι «η πίσω αυλή της πόλης, θα αναβαθμιστεί» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

    Αναλυτικότερα ανέφερε τα εξής:

    «Σε ότι αφορά τη Διπλή Ανάπλαση ο Δήμαρχος από την πρώτη ώρα, προεκλογικά θα έλεγα, έχει δώσει το στίγμα του. Ωριμάζουμε το έργο της Διπλής Ανάπλασης. Και δεν το ωριμάζουμε μόνο για το θέμα του γηπέδου. Για εμάς, η περιοχή της ανάπλασης έχει ιδιαίτερη σημασία. Μιλάμε για πράσινο και για δημόσιες υποδομές σε μια περιοχή η οποία είναι η πίσω αυλή της πόλης, όπως λένε οι πολεοδόμοι. Το σχέδιό μας είναι έτοιμο, είναι κοστολογημένο και θα το παρουσιάσουμε πολύ σύντομα. Περιλαμβάνει και τις δημόσιες υποδομές και τους αθλητικούς χώρους. Είναι μια δημοτική υπόθεση είναι μια υπόθεση που σε παγκόσμια κλίμακα απασχολεί την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι μια υπόθεση που αφορά τους αθλητικούς χώρους της πόλης. Είναι σύνθετοι και είμαστε έτοιμη να προχωρήσουμε σε αυτό το εγχείρημα.»

    Νωρίτερα, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος, μεταξύ άλλων, ρώτησε αν όντως υπήρξε συνάντηση του δημάρχου με τον μεγαλοπαράγοντα του Παναθηναικού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και αν δόθηκαν υποσχέσεις. «Υπάρχουν καταγγελίες ότι ο δήμος τα έχει βρει με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ» πρόσθεσε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Νίκος Σοφιανός.



    ΣΧΟΛΙΑ