• Κοινωνία

    Μπακογιάννης για χριστουγεννιάτικο φωτισμό: Θέλουμε να συνδυάσουμε το παραδοσιακό με το σύγχρονο

    • NewsRoom
    Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων

    Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων


    Διευκρινίσεις για τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό που έχει χρησιμοποιηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης καλώντας τους πολίτες και τους επισκέπτες να περιμένουν την ολοκλήρωσή του.

    «Έχω ακούσει για ‘666’, για ‘έργο του διαβόλου’, για θρησκευτική ουδετερότητα, αλλά έχω γίνει και αποδέκτης πολλών γνήσιων και αυθεντικών παραπόνων» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Όπως εξήγησε, «ο δήμος Αθηναίων αγόρασε τελευταία φορά χριστουγεννιάτικα φώτα το 2002 ή το 2003. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το κέντρο της πόλης ήταν υποφωτισμένο, σε κακή κατάσταση και πολύ μεγάλα κομμάτια της Αθήνας ήταν ξεχασμένα, ξεγραμμένα και έμεναν σκοτεινά.

    » Εμείς λοιπόν απευθυνθήκαμε σε εταιρείες, ιδρύματα και σωματεία και ζητήσαμε βοήθεια. Είπαμε ‘ελάτε, βάλτε πλάτη για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης’. Και να το κάνουμε αυτό όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά και όσο πιο οικονομικά γίνεται».

    Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντική την ανταπόκριση από 19 ιδρύματα, εταιρείες και σωματεία που «υιοθέτησαν» μεγάλους δρόμους και μεγάλες πλατείες καθώς, όπως είπε, «μας επέτρεψε για πρώτη φορά να φωτίσουμε δεκάδες δρόμους και πλατείες σε όλη την Αθήνα. Αν κάνετε μια βόλτα στην Αχαρνών, τη Λιοσίων, τη Μιχαλακοπούλου, τα Κάτω Πατήσια, υπάρχουν πολλά μέρη, όπου για πρώτη φορά οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ξένοι μέσα στην πόλη που ζουν».

    Μιλώντας ειδικά για τη Βασ. Σοφίας, η εικόνα της οποίας έχει προκαλέσει τις περισσότερες αντιδράσεις, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε ότι «το ίδρυμα Ωνάση μας έκανε μια πρόταση τολμηρή. Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ελπίζω πραγματικά όταν τη δείτε να δουλεύει, όπως έχει σχεδιαστεί, να αλλάξουν τα αρνητικά σχόλια. Αυτό που θέλουμε είναι να συνδυάσουμε το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Θέλουμε όλες οι φωνές της πόλης να ακούγονται».



    ΣΧΟΛΙΑ