• Κοινωνία

    Αθώοι οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί παραμονή της άφιξης Ερντογάν στην Αθήνα

    • Ρεγγίνα Σπυράτου

    Οι Κούρδοι που είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2017


    Αθώοι κρίθηκαν από την ελληνική Δικαιοσύνη και οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2017, παραμονές της άφιξης στην Αθήνα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

    Είχαν οδηγηθεί τότε στη φυλακή ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Κατά τις τουρκικές αρχές, συμμετείχαν στην οργάνωση DHKP-C.

    Σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας απάλλαξε και τους εννέα Κούρδους όχι μόνο από την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και από τα υπόλοιπα κακουργήματα που αντιμετώπιζαν (τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών και τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών).

    Οι δικαστές έκριναν ενόχους τους έξι από τους εννέα Κούρδους για τα πλημμελήματα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας.

    Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα, με αναστολή.

    Οι οκτώ άνδρες και η μία γυναίκα αρνούνταν από την πρώτη στιγμή ότι είναι τρομοκράτες και υποστήριζαν ότι «η σύλληψή τους ήταν δωράκι ή αλλιώς μια ένδειξη καλής θέλησης της κύβερνησης ενόψει της άφιξης Ερντογάν στη χώρα μας».

    «Το δικαστήριο στην απόφαση του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση» δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των εννέα Κούρδων.



    ΣΧΟΛΙΑ