• Κοινωνία

    Αθώα δύο μέλη του Ρουβίκωνα για την εκτέλεση εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια


    Ομόφωνα αθώα για τη δολοφονία ενός Αιγύπτιου, το 2016, κρίθηκαν τα μέλη του Ρουβίκωνα, Γ. Καλαϊτζίδης και Ν. Ματαράγκας.

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και η εισαγγελέας με την πρόταση τους έκριναν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία που να εμπλέκουν τους δύο κατηγορούμενους με τη δολοφονία του Αιγύπτιου.

    Αλληλέγγυοι των κατηγορουμένων που ήταν παρόντες στο δικαστήριο χειροκρότησαν στην εκφώνηση της αθωωτικής απόφασης.

    Νωρίτερα, η εισαγγελέας στην απαλλακτική πρόταση της αναφέρθηκε στη βασική μάρτυρα για την εμπλοκή των δύο ανδρών, η οποία άλλαξε την κατάθεση της στο ακροατήριο:

    «Δεν μπορώ να την καταλάβω, δείχνει μια έλλειψη σοβαρότητας, προσπάθησα να βρω αν υπάρχει κάτι πίσω από αυτό, όμως παραμένει γεγονός ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μάρτυρας».

    Η εισαγγελέας έκανε λόγο για την «έντονη περιρρέουσα ατμόσφαιρα» που επικρατούσε γύρω από τη δράση των δύο ανδρών, η οποία και στάθηκε η αιτία να στοχοποιηθούν» και τόνισε:

    «Οι κατηγορούμενοι έχουν σαν ιδανικό να αποκαταστήσουν μια τάξη, όπως εκείνοι το εννοούν, να εξαρθρώσουν το έγκλημα, αυτοαποκαλούνται λαϊκοί ήρωες που θέλουν να διώξουν το οργανωμένο έγκλημα από την περιοχή. Θα ήθελα να υπερισχύει η πεποίθηση ότι όταν ο πολιτισμός και η ειρήνευση κερδίζουν έδαφος, τότε χάνει έδαφος η διακίνηση».

    Όσο για το θύμα, κατά την εισαγγελική εισήγηση, επρόκειτο για έναν άνθρωπο που πουλούσε ναρκωτικά τρομοκρατώντας την γειτονιά των Εξαρχείων. «Αυτό το λάθος αποδείχτηκε μοιραίο, όταν επιτέθηκε σε αναρχικούς» υποστήριξε.

    Τον Ιούνιο του 2016 άγνωστοι άνδρες πλησίασαν με μηχανή και πυροβόλησαν θανάσιμα σε βάρος του «Χαμπίμπι» επτά φορές.

    Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

    Διαβάστε ακόμη:

    Ολόκληρο το σχέδιο για πληρωμή φόρων… κάθε μήνα του χρόνου

    Ο Ούγγρος βασιλιάς του πορνό θέλει να είναι αντίπαλος του Όρμπαν στις εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ