• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο Ούγγρος βασιλιάς του πορνό θέλει να είναι αντίπαλος του Όρμπαν στις εκλογές

    • Bloomberg

    Gyorgy Gattyan


    Ο Ούγγρος επιχειρηματίας Gyorgy Gattyan, που έκανε μεγάλη περιουσία από την ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου LiveJasmin, βάζει δύσκολα στον πρωθυπουργό της χώρας, Βίκτορ Όρμπαν καθώς θέλει να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2022.

    Σε μια σειρά από βίντεο που ανέβηκαν στο Facebook τις τελευταίες ημέρες, ο Gattyan λέει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία του στον τομέα της πληροφορικής για να «προσλάβει» υποψηφίους για κάθε μία από τις 106 εκλογικές περιφέρειες της Ουγγαρίας ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο.

    Θέλει να τον ακολουθήσουν σε αυτό που αποκαλεί ψηφιακό μετασχηματισμό της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της διακυβέρνησης.

    Ο 51 ετών ιδιοκτήτης της Docler Holding, με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει μετατρέψει την εταιρεία του σε έναν πολυσχιδή όμιλο με δραστηριότητες από τα επιχειρηματικά κεφάλαια ως το real estate και την πληροφορική.

    Ο ίδιος έχει γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ουγγαρίας.

    Αν ο Gattyan χρησιμοποιήσει τα άφθονα κεφάλαια που διαθέτει για μια ανεξάρτητη προεκλογική εκστρατεία, ίσως περιπλέξει τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να βάλει τέλος στην δεκαετή και πλέον κυριαρχία του Όρμπαν.

    Μόλις φέτος κατάφερε να ενωθεί το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο της Ουγγαρίας απέναντι στον Όρμπαν, η διακυβέρνηση του οποίου είναι μια μόνιμη πηγή συγκρούσεων στην ΕΕ.

    Ο κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την πρωθυπουργία, Peter Marki-Zay, εξέφρασε ανησυχία σχετικά με την πιθανή κάθοδο του Gattyan στις εκλογές: «Μπορούμε να νικήσουμε το κόμμα του Όρμπαν μόνο με την πλήρη συνεργασία όλης της αντιπολίτευσης. Οποιαδήποτε κίνηση που αποσκοπεί να διχάσει την αντιπολίτευση εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Όρμπαν».

    Σε συνέντευξή του που πρόκειται να μεταδοθεί αργότερα σήμερα, ο Gattyan λέει ότι υπάρχει χρόνος να μετατρέψει το κίνημά του σε κόμμα που θα κατεβεί με αξιώσεις στις εκλογές. Οι πιθανότητες δείχνουν ότι μπορεί και να κερδίσουμε, είπε.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ