• Κοινωνία

    Αστροφυσικός: Η μοιραία πτώση σε χαράδρα 20 μέτρων- Σήμερα στο σημείο ο ιατροδικαστής

    Η Αγγλίδα αστροφυσικός


    Νεκρή εντοπίστηκε χθες η 34χρονη Νάταλι Κρίστοφερ, η Αγγλίδα αστροφυσικός, που αγνοείτο από το πρωί της Δευτέρας στην Ικαρία, όπου βρισκόταν για διακοπές. Σήμερα, στο σημείο θα σπεύσει ο ιατροδικαστής, ενώ οι Αρχές βρίσκονται σε αναμονή του πορίσματός του, που θα δώσει απαντήσεις στα αίτια του θανάτου της 34χρονης γυναίκας.

    Υπενθυμίζεται ότι η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε χθες, Τετάρτη, καταπλακωμένη από βράχια σε περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Ειδικός ιατροδικαστής αναμένεται να καταφθάσει από στιγμή σε στιγμή στο νησί, είτε από την Σύρο, είτε από την Αθήνα. Η ιατροδικαστικής εξέταση στην σωρό της άτυχης 34χρονης αναμένεται να δώσει πολλές απαντήσεις, αναφορικά με τα αίτια του θανάτου της αστροφυσικού. Η νεκροψία νεκροτομή θα διενεργηθεί πιθανότατα στην Αθήνα, όπου και θα μεταφερθεί η σορός της 34χρονης μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

    Παράλληλα, επισημαίνεται ότι θα γίνει και αυτοψία του χώρου, με στόχο να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

    Με στόχο την ακριβή διερεύνηση της υπόθεσης και των αιτιών του θανάτου της 34χρονης και με δεδομένο ότι ο ιατροδικαστής φτάνει σήμερα στο νησί, κρίθηκε σωστό η σωρός της άτυχης αστροφυσικού να μην μετακινηθεί από το σημείο, όπου βρέθηκε χθες το απόγευμα.

    Η περιοχή έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται, με στόχο να εξασφαλιστεί ότι δεν θα χαθούν πολύτιμα στοιχεία. Οι Αρχές μάλιστα σκοπεύουν σήμερα να φωτογραφήσουν, αλλά και να βιντεοσκοπήσουν την περιοχή, πιθανότατα με drone. Αυτή η μέθοδος πιστεύεται από τους αρμόδιους ότι θα δώσει λεπτομέρειες και στοιχεία, που μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλή και οριστικά συμπεράσματα για το θάνατο της 34χρονης.

    Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη Νάταλι βρέθηκε χθες το απόγευμα νεκρή σε χαράδρα, στην περιοχή Κεραμέ της Ικαρίας, ύστερα από δύο ημέρες, όπου αγνοείτο.

    Το σημείο όπου βρέθηκε ήταν εκείνο στο οποίο, μετά από τις πρώτες έρευνες, οι Αρχές συμπέραναν ότι πρέπει να εστιάσουν. Συγκεκριμένα, η σωρός της αστροφυσικού βρέθηκε σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της, ενώ εκεί ήταν και το τελευταίο σημείο, στο οποίο εντοπίστηκε τελευταία φορά το σήμα του κινητού της.

    Ένας εθελοντής πυροσβέστης ήταν εκείνος που εντόπισε την 34χρονη, γύρω στις 17.10 το απόγευμα της Τετάρτης. Το σώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε ξαπλωμένο ανάσκελα και καταπλακωμένο από βράχους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πιθανότατα οι βράχοι αυτοί αποκολλήθηκαν κατά τη διάρκεια της αναρρίχησης ή της καταρρίχησης που πραγματοποίησε η αστροφυσικός.

    Αμέσως μόλις βρέθηκε η σορός της Νάταλι, οι Αρχές κάλεσαν τον σύντροφό της για μια πρώτη, άτυπη αναγνώριση. Από τα ρούχα που του έδειξαν οι αστυνομικοί, ο 38χρονος Κύπριος αναγνώρισε τη σύντροφό του.

    Αναφορικά με τα σενάρια για τα αίτια του θανάτου της Νάταλι Κρίστοφερ, που εξετάζει η αστυνομία, επικρατέστερο είναι εκείνο που θέλει την 34χρονη αστροφυσικό να έχασε τη ζωή της από πτώση από τον βράχο, όπου φαίνεται να είχε σκαρφαλώσει.

    Η άτυχη Ναταλί έπεσε σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων, με τους βράχους να την καταπλακώνουν. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα πρόκειται για δυστύχημα και ότι η 34χρονη επιχείρησε αυτοσχέδια αναρρίχηση ή καταρρίχηση στο σημείο, χωρίς, όμως να έχει μαζί της τον απαραίτητο εξοπλισμό.

    Για να διαβεβαιώσουν το σενάριο αυτό, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητηθεί η γνώμη ειδικών σε αναρριχήσεις. Από την άλλη, το σενάριο της αυτοκτονίας φαίνεται να απομακρύνεται από το κάδρο, καθώς δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα ούτε και διαπιστώθηκε, από τις καταθέσεις, κάποια περίεργη συμπεριφορά της 34χρονης, πριν την μοιραία εξαφάνιση.

    Λιγότερο πιθανό είναι, επίσης, πλέον και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

    Τραγική φιγούρα στην όλη υπόθεση αποτελεί ο Κυριάκος, ο σύντροφος της Νάταλι, ο οποίος αναγνώρισε τα ρούχα της και συνειδητοποίησε πως είναι νεκρή. Ο Κυριάκος θέλησε να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν στις προσπάθειες εντοπισμού της αστροφυσικού, με έναν από τους εθελοντές να δημοσιεύει την στιχομυθία που είχαν με SMS.

    «Να πεις σε όλους τους λεβέντες που βοήθησαν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πολιτική προστασία, εθελοντές πυροσβέστες… Ευχαριστώ», έγραψε ο Κύπριος, όπως γνωστοποίησε ο εθελοντής στις έρευνες, Βαγγέλης Κριαράς.

    Το μήνυμα του συντρόφου της 34χρονης αστροφυσικού στους ανθρώπους που συνέβαλαν στις έρευνες

    Συντετριμμένοι, όμως, είναι και οι φίλοι της άτυχης αστροφυσικού, που από την πρώτη στιγμή συνέβαλλαν με όπιον τρόπο μπορούσαν στις έρευνες για τον εντοπισμό της 34χρονης, δημοσιεύοντας την εξαφάνισή της στο Διαδίκτυο, ενώ άλλοι έσπευσαν και στο νησί, προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό της.

    Μόλις μαθεύτηκε η είδηση πως η Νάταλι Κρίστοφερ είναι νεκρή, δεκάδες φίλοι της έσπευσαν να εκφράσουν την οδύνη τους με μηνύματα στα social media. Φαίνεται πως η αστροφυσικός ήταν ένα πολύ δραστήριο άτομο, που αγαπούσε το τρέξιμο, κάτι, που εκτός από τις φωτογραφίες της στο διαδίκτυο, φαίνεται και από τα πρόσωπα που έγραψαν για τον χαμό της στα social. Γκρουπ όπως «Women of Europe», το «Women fit for business», αλλά και το Cyprus Trail Runners, έγραψαν για τον χαμό της κοπέλας, που δραστηριοποιούνταν με ό,τι είχε να κάνει με fitness στη Κύπρο, όπου έμενε τον τελευταίο χρόνο, μαζί με τον σύντροφό της.

    «Αγαπημένη Νάταλι, λείπεις ήδη από την ομάδα Women fit 4 Business. Ας αναπαυθεί η ψυχή σου», έγραψε το γκρουπ Women fit 4 Business.

    «Οι χειρότεροι φόβοι μας. Η Νάταλι βρέθηκε νεκρή. Τα ελληνικά ΜΜΕ γράφουν πως η σορός της Νάταλι βρέθηκε σε χαράδρα στο νησί της Ικαρίας, κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Είμαστε συγκλονισμένοι. Χάσαμε μια υπέροχη ψυχή, μια υπέροχη φίλη και μια δρομέα που μας ενέπνευσε», έγραψε στην ανάρτησή του στο γκρουπ Cyprus Trail Runners.

    Τα συλληπητήριά του για τον χαμό της αστροφυσικού εξέφρασε και ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιας και η υπόθεση έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα και στην Κύπρο, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια η 34χρονη.

    «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την τραγική κατάληξη των ερευνών και την τύχη της Νάταλι Κρίστοφερ. Χάθηκε άδικα μια νέα επιστήμων και δραστήρια πολίτης, που είχε μπροστά της όλη τη ζωή και πολλά να δώσει. Εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της», δήλωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ