• Κοινωνία

    Ασπρόπυργος: Νέα σύλληψη για την καταδίωξη που οδήγησε στον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού

    • NewsRoom
    Ο 29χρονος αστυνομικός

    Ο 29χρονος αστυνομικός


    Στη σύλληψη ενός εκ των δύο ταυτοποιημένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ξάδερφο του 20χρονου που συνελήφθη χθες και, κατά δήλωση του, είναι 17 ετών. Ο νεαρός εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ενώ κρυβόταν σε εγκαταλελειμμένα κτίσματα στην περιοχή του Περάματος.

    Ο συλληφθείς, μαζί με τον 20χρονο που συνελήφθη χθες, έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων, από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (17/12) έως και πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (18/12) έκλεψαν τέσσερα οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

    Το χρονικό της καταδίωξης

    Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο την ζωή των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

    Ακολούθως, επί της Λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο, στο 14ο περίπου χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του κλεμμένου οχήματος και συγκρούστηκε με άλλο κλεμμένο όχημα, που οδηγούσε συνεργός του, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, αφού προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο, ενώ το άλλο όχημα με τον οδηγό διέφυγε.

    Στη συνέχεια, μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που ακολουθούσε το όχημα, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, τραυματίστηκε ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

    Διαβάστε επίσης

    Στην κυβέρνηση οι αρμοδιότητες για τις αναπλάσεις στην Αθήνα – Οξύτατες αντιδράσεις

    Ρέντη: Έβγαλαν από την καταστολή τον αστυνομικό που τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα

    Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 20χρονος για την καταδίωξη όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός



    ΣΧΟΛΙΑ