• Κοινωνία

    Κούστας-Γιαννικοπούλου: Νέα σύγκρουση για τη διατροφή της κόρης τους

    Γιάννης Κούστας Σοφία Κούστα

    Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η πρώην σύζυγός του Σοφία


    «Δεν δίνω ούτε ευρώ σε εσένα», διαμηνύει ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας στην πρώην σύζυγο

    Η πρόσφατη ανακωχή Κούστα-Γιαννικοπούλου στα ποινικά δικαστήρια, δεν έφερε τον τερματισμό της «ναυμαχίας» τους στα αστικά δικαστήρια…

    Η πρώην σύζυγος διεκδικεί από τον εφοπλιστή σχεδόν διπλάσια διατροφή για εκείνην και τις δυο κόρες τους, με την πρώτη νομική μάχη τους για τη διατροφή της μεγάλης κόρης τους να δίνεται πριν από λίγες ημέρες στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

    «Δεν δίνω ούτε ένα ευρώ σε εσένα», ήταν η απάντηση του Γιάννη Κούστα για τις προσωπικές οικονομικές απαιτήσεις της πρώην ηθοποιού. Για την 18χρονη κόρη τους, ήδη ο εφοπλιστής έχει πληρώσει το πρώτο εξάμηνο των σπουδών της και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει άμεσα και το δεύτερο.

    Κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Σοφία Γιαννικοπούλου, ο ισχυρός άνδρας της Danaos Corporation δεν ήταν παρών. Μέσω γραπτής του δήλωσης προς το δικαστήριο, διεμήνυσε πως αποδέχεται να καταβάλει δαπάνες μόνο για τα παιδιά τους.

    Στην πρώην σύζυγο του «δείχνει» την ακίνητη περιουσία της και την ικανότητα της να εργαστεί για να έχει τα δικά της εισοδήματα και να καλύψει τις προσωπικές της ανάγκες.

    Η διατροφή για τη μεγάλη κόρη

    Τα ασφαλιστικά μέτρα, η απόφαση των οποίων αναμένεται πλέον το προσεχές διάστημα, αφορούσε μόνο τη διατροφή της μεγάλης κόρης του πρώην ζευγαριού.

    Η 18χρονη μετακόμισε αρχές Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να σπουδάσει. Και όπως υποστηρίζει η μητέρα της στο δικόγραφο, οι οικονομικές ανάγκες της αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο.

    Τα ετήσια δίδακτρα στο Boston University είναι 50.039 ευρώ.

    Η ετήσια διαμονή της στη φοιτητική εστία κοστίζει 21.069 ευρώ.

    Αν συνυπολογιστούν σε αυτά, οι προσωπικές ανάγκες της έφηβης κοπέλας, το ασφαλιστήριο ζωής, τα έξοδα της για να ζήσει σε μία αμερικανική μεγαλούπολη αλλά και για τις μαθησιακές ανάγκες των σπουδών της, το μηνιαίο ποσό που χρειάζεται φτάνει τις 16.226 ευρώ μηνιαίως.

    Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, οι 5 σελίδες είναι αφιερωμένες στην περιγραφή της οικονομικής ευρωστίας του πατέρα της και κατ’ επέκταση, τη δυνατότητα του να προσφέρει μία αξιοπρεπή διαβίωση και σπουδές που αρμόζουν στο παιδί του.

    Ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, ο Γιάννης Κούστας έχει πληρώσει περίπου 35.500 ευρώ. Είναι το ποσό που απαιτούσε το αμερικάνικο πανεπιστήμιο για να δεχθεί την 18χρονη.

    Πρόκειται για τα δίδακτρα του πρώτου εξαμήνου, αλλά και το τίμημα για τη διαμονή στη φοιτητική εστία, για το αντίστοιχο διάστημα.

    Στο δικαστήριο ο εφοπλιστής δεσμεύτηκε, δια των δικηγόρων του, ότι το Δεκέμβριο θα καταβάλει και το δεύτερο εξάμηνο, τόσο για τα δίδακτρα όσο και για τη φοιτητική εστία.

    Οι καταθέσεις

    Ο μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο για λογαριασμό του Γιάννη Κούστα υποστήριξε ότι για τη μεγάλη κόρη του εφοπλιστή αρκεί μία μηνιαία διατροφή 500 ευρώ για να καλυφθούν πλήρως όλες οι ανάγκες της. Όπως είπε, όλες τις υπόλοιπες ανάγκες της τις καλύπτει το πανεπιστήμιο και η φοιτητική εστία που πληρώνονται από τον πατέρα της.

    Αντί άλλου μάρτυρα, κατέθεσε η ίδια η αιτούσα. Η Σοφία Γιαννακοπούλου υποστήριξε ότι συνοδεύοντας την κόρη της στις αρχές Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, δαπάνησαν μέσα σε 20 ημέρες 600 δολάρια μόνο για να αγοράσουν τα βιβλία της για το πανεπιστήμιο, για να εγγραφεί σε απαραίτητα ιατρικά sites, για να προμηθευτεί τη στολή που θα φορά στα μαθήματα της αλλά και για μικροέπιπλα στο δωμάτιο της εστίας.

    Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλολυ
    Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλου σε παλαιότερες στιγμές τους

    Η νέα αγωγή διατροφής

    Η κύρια αγωγή διατροφής της πρώην συζύγου του εφοπλιστή θα συζητηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

    Η Σοφία Γιαννικοπούλου διεκδικεί από τον εφοπλιστή 48.500 ευρώ κάθε μήνα, για εκείνην και τις δυο κόρες τους.

    Δύο είναι τα βασικά της επιχειρήματα για να επιτύχει σχεδόν διπλάσια διατροφή από αυτήν που τους επιδικάστηκε για την πρώτη διετία μετά το χωρισμό. Τότε το συνολικό ποσό είχε οριστεί στις 26.000 ευρώ. Από 11.375 ευρώ είχε επιδικαστεί σε καθεμία από τις δύο κόρες και άλλες 3.250 ευρώ στην πρώην ηθοποιό.

    Το πρώτο επιχείρημα της είναι για τον fake γάμο του πρώην συζύγου της. Ο εφοπλιστής, το καλοκαίρι του 2018, εμφανίστηκε να «παντρεύεται» τη σύντροφό του Δήμητρα Μέρμηγκα, χωρίς ακόμα να έχει εκδοθεί η αμετάκλητη δικαστική απόφαση του διαζυγίου τους.

    «Ο Κούστας ‘σκορπάει’ αστρονομικά ποσά ακόμα και για ψεύτικους γάμους, με 3ήμερα γλέντια στο Σορέντο της Ιταλίας ενώ δεν διαστάζει να μετέρχεται τεχνασμάτων που δείχνουν έναν άνθρωπο που δεν σέβεται τίποτα και κανένα», υποστηρίζει η πρώην σύζυγος.

    Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Κούστα

    Επιπλέον, προσάπτει στον εφοπλιστή πλήρη αδιαφορία απέναντι στα παιδιά τους, ισχυριζόμενη ότι «αρνείται ακόμα και να καλύψει τις συναισθηματικές και οικονομικές ανάγκες τους».

    Με τη νέα αγωγή διατροφής, για την 18χρονη κόρη τους, η Σ. Γιαννικοπούλου ζητά μηνιαία διατροφή 18.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο (Σεπτέμβρης 2018- Σεπτέμβρη 2019) και για το δεύτερο, 20.800 ευρώ κάθε μήνα.

    Για τη 17χρονη κόρη τους διεκδικεί μηνιαία διατροφή 17.600 ευρώ.

    Οι απαιτήσεις της πρώην συζύγου

    Για τις δικές της προσωπικές ανάγκες, τα έξοδα συντήρησης αυτοκινήτων και δύο σπιτιών σε Γλυφάδα και Λαγονήσι, τις αμοιβές των οικιακών βοηθών και της εταιρείας φύλαξης της οικίας της οικογένειας, η πρώην κυρία Κούστα ζητά 12.900 ευρώ κάθε μήνα, από 3.250 ευρώ που «κέρδισε» με την προηγούμενη αγωγή της (τότε ζητούσε 20.000 ευρώ μηνιαίως).

    Όπως φέρεται να υποστηρίζει, αυτά τα ποσά δεν είναι υπερβολικά διότι ο πρώην σύζυγός της είναι ένας εκ των ισχυρότερων παραγόντων της ελληνόκτητης ναυτιλίας και συνεπώς μπορεί να καταβάλει τα χρήματα και με το παραπάνω, χωρίς να προκύψει για εκείνον οικονομικό πρόβλημα.

    Ένα νέο έξοδο που προβάλει στην αγωγή διατροφής είναι η ανάγκη για φύλαξη του σπιτιού όπου διαμένει η οικογένεια στη Γλυφάδα. Προέκυψε -υποστηρίζει η ενάγουσα- μετά την εισβολή, πριν από μερικούς μήνες, ένοπλων ληστών, την ώρα που κοιμόντουσαν, αρπάζοντας μετρητά και κοσμήματα.

    Η πρώην κυρία Κούστα ευελπιστεί ότι και το νέο δικαστήριο θα καταλήξει στο σκεπτικό του προηγούμενου, το οποίο αναγνώρισε αφενός υπαιτιότητα στον εφοπλιστή για το χωρισμό, αφετέρου την ανάγκη τα παιδιά να συνεχίσουν να ζουν όπως πριν από το χωρισμό των γονιών τους. Όπως ανέφερε η απόφαση:

    «Οι διάδικοι, πριν από τη διάσπαση του γάμου τους, ζούσαν με τα τέκνα τους μία πολυτελή και ιδιαίτερα δαπανηρή ζωή, ανάλογη των οικονομικών δυνατοτήτων τους. Ο εναγόμενος (Γ.Κούστας) διέκοψε τη συμβίωση όταν αποχώρησε από τη συζυγική οικία, χωρίς να υπάρχει εύλογη αιτία».

    Πάντως τότε, το δικαστήριο είχε κρίνει ότι δεν πρέπει να βαρύνουν τον Γιάννη Κούστα όλα τα έξοδα για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών τους.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό του, η Σοφία Γιαννικοπούλου είναι σε θέση να εργαστεί και να εισφέρει οικονομικά στην ανατροφή των παιδιών της και στη συντήρηση των δύο ακινήτων που της αναγνωρίστηκαν ως κύρια κατοικία (στη Γλυφάδα) και ως εξοχική κατοικία (στο Λαγονήσι).

    Η Σοφία Γιαννικοπούλου υποστηρίζει ότι σήμερα ο εφοπλιστής δεν καταβάλει στην ίδια ούτε ένα ευρώ διατροφή, ενώ πληρώνει μόλις 9.000 ευρώ για την κάθε κόρη του.

    Για ακόμα μία φορά και παρά τις επίμονες προσπάθειες του Mononews, η πλευρά του Γιάννη Κούστα δεν θέλησε να φιλοξενηθεί και η δική της θέση σε αυτό το ρεπορτάζ.



    ΣΧΟΛΙΑ