ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καταγγελία κατά της παραγωγής του τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» έκανε μέσω Facebook ο Στρατής Γαλανός, ο οποίος δήλωσε ότι λόγω των κινητικών προβλημάτων του δεν του επετράπη η συμμετοχή στο παιχνίδι.
Ο παρουσιαστής του «Εκατομμυριούχου», Γρηγόρης Αρναούτογλου δήλωσε, μιλώντας στο Breakfast @ Star, «συγγνώμη» για την ταλαιπωρία του ανθρώπου, που βρέθηκε στο στούντιο, αλλά τελικά δεν κατέστη εφικτή η συμμετοχή του. Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε πως δεν είχε λάβει γνώση για το περιστατικό και πως η παραγωγή είχε την ευθύνη.
Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο Στρατής Γαλανός σε ανάρτησή του στο Facebook, υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο τηλεπαιχνίδι και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την παραγωγή, του ειπώθηκε: «Έχετε δει σε άλλα τηλεπαιχνίδια να παίζουν ΑμεΑ;».
Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις, μετέβη τελικά στο στούντιο, το οποίο, όπως αναφέρει, ήταν εντελώς ακατάλληλο για άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς δεν υπήρχε ράμπα και η πρόσβαση γινόταν μέσω πολλών σκαλοπατιών.
Με τη βοήθεια του αδερφού του κατάφερε να ανέβει στο πλατό, όμως, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, όταν η παραγωγή είδε τα πλάνα του, του μετέφεραν πως δεν μπορεί να συμμετάσχει, επειδή οι καρέκλες των παικτών είναι υπερυψωμένες και «το πλάνο θα χαλούσε».
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου σχολιάζοντας το συμβάν και την καταγγελία τόνισε, ότι δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό, σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα μπορούσε να επέμβει. Στη συνέχεια, εξήγησε πως στο στούντιο δεν υπήρχαν οι προδιαγραφές, για άτομα με αμαξίδιο.
Όπως είπε: «Δεν το γνώριζα το περιστατικό, αλλά και να το γνώριζα δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι εκείνη τη στιγμή. Είναι πάρα πολύ στενάχωρο, αλλά οι προδιαγραφές και όλο αυτό που συμβαίνει στα στούντιο που δεν μπορούν να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι για λόγους ασφαλείας. Στεναχωρήθηκα πολύ. Να έρχεται ένας άνθρωπος και να μην μπορεί να παίξει. Δεν μπορείς να παίξεις σε όλα τα παιχνίδια, γιατί κάποια στιγμή χρειάζεται κάπου να κινηθείς. Αλλά σε αυτά τα παιχνίδια των ερωτήσεων, μπορεί να παίξει ένας άνθρωπος που έχει κινητικά προβλήματα. Στενοχωρήθηκα πολύ. Αλλά με τις προδιαγραφές των στούντιο, ρώτησα τα παιδιά, μου είπαν ότι δεν ένιωθαν ότι υπάρχει ασφάλεια για το συγκεκριμένο άνθρωπο να βρεθεί εκεί».
Έπειτα, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τόνισε πως δεν πρόκειται για δικό του λάθος, ωστόσο ζήτησε από τη μεριά του συγγνώμη και πρόσθεσε πως η παραγωγή έθεσε σε προτεραιότητα ζητήματα ασφαλείας: «Πέραν του ότι δεν με αφορά άμεσα, διότι δεν ήταν ένα δικό μου λάθος, να πω συγγνώμη, αλλά ήταν ένα λάθος της παραγωγής. Ήταν ένα θέμα ασφαλείας. Δεν μπορώ να κάνω κάτι, τι να πω; Πρέπει κάποια στιγμή να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα και να έρθουν οι άνθρωποι αυτοί εκεί. Από τη δική μου πλευρά, ζητάω συγγνώμη».
Δείτε το βίντεο:
Ακολουθεί η ανάρτηση του Στρατή Γαλανού:
Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος; Και ποιος δεν θα το ήθελε; Μια φίλη από την Ικαρία, η Μαρία Ράπτη MAria RApti, είχε την ιδέα να πάμε να παίξουμε παρέα στο γνωστό τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1, σε κάποιο κυριακάτικο επεισόδιο για δύο συμπαίκτες. Όταν όμως επικοινώνησε με την παραγωγή για να δηλώσει τη συμμετοχή μας, η υπεύθυνη στράβωσε. «Έχετε δει σε άλλα τηλεοπτικά παιχνίδια να παίζουν ΑμεΑ; ΟΧΙ!», αυτή ήταν η απάντησή της. Η φίλη μου αντέδρασε έντονα και διαμαρτυρήθηκε δηλώνοντας ότι προτίθεται να κοινοποιήσει το θέμα, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του σταθμού να υπαναχωρήσουν επιρρίπτοντας την ευθύνη στη συγκεκριμένη υπάλληλο.
Εχθές λοιπόν μας κάλεσαν να δώσουμε συνέντευξη και να εξοικειωθούμε με τον χώρο των γυρισμάτων. Αγκαζάρισα τον αδερφό μου να με μεταφέρει ως το στούντιο Kapa στα Σπάτα παίρνοντας άδεια από τη δουλειά του. Φτάνουμε ως εκεί, το πλατό, μια μεγάλη εξέδρα, δεν ήταν ακριβώς προσβάσιμο για αμαξίδια, υπήρχαν πέντε σκαλοπάτια και φυσικά καμία πρόβλεψη για ράμπα. Παρόλα αυτά ο αδερφός μου με ανέβασε και βρεθήκαμε μπροστά στις κονσόλες του παιχνιδιού. Άλλο πρόβλημα παρουσιάστηκε τότε: οι καρέκλες των παικτών είναι υπερυψωμένες και δεν υπήρχε τρόπος να καθίσω σ’ αυτές. Δήλωσα ότι δεν έχω κανένα θέμα να παίξω καθισμένος στο αμαξίδιο. Ούτε αυτό όμως έγινε δεκτό με την αιτιολογία ότι θα χαλούσε το πλάνο. Αντιπρότεινα να τοποθετηθεί το αμαξίδιο σε κάποιο ελαφρά υπερυψωμένο βάθρο ή πόντιουμ ώστε να έρθουμε στο ίδιο ύψος. Το αρνήθηκαν χωρίς κάποιον πειστικό λόγο κι έτσι, με εύσχημο τρόπο με απέκλεισαν από το παιχνίδι.
Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στην ελληνική τηλεόραση εν έτει 2025, έχω μάλιστα την εντύπωση ότι μόνο εδώ θα μπορούσε να προκύψει μια τέτοια κατάσταση. Πολύ μελάνι έχει χυθεί στις μέρες μας για την ομοφοβία ή τον μισογυνισμό, και δικαίως, ο αποκλεισμός των αναπήρων όμως θεωρείται περίπου φυσιολογικός και αυτονόητος και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.
Δεν συνηθίζω να το ζητώ αυτό από τους διαδικτυακούς μου φίλους και το γνωρίζετε όλοι, θα παρακαλούσα όμως κατ’ εξαίρεσιν να το κοινοποιήσετε, ελλείψει φιλότιμου και ευαισθησίας, το κράξιμο είναι το μόνο που μπορεί να αποδώσει καρπούς.
Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:
Διαβάστε επίσης:
Dragons’ Den: Ποια είναι η startup Hyperloq που εξασφάλισε €50.000
Δήμητρα Κούστα: Αυτό είναι το φόρεμα που φόρεσε στη βάφτιση του JJ Coustas
Έχω παιδιά: Ο φόβος της Σάρας κάνει τα πράγματα χειρότερα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ταγαράς: Η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύση για τις Ζώνες που μπορεί να βρεθούν εκτός ορίων οικισμών
- Ο Τραμπ ενημέρωσε τους ευρωπαίους ηγέτες για τη συνομιλία με τον Πούτιν
- Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε στα τραύματά της η 14χρονη που είχε βρεθεί με κακώσεις στο σώμα σε κεντρικό πεζόδρομο
- Πιτσιλής: Πάνω από 4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις θα έχουν υποβληθεί μέχρι την Τετάρτη
