• Κοινωνία

    Αρκαδία: Ολονύχτια μάχη για να μην ξεφύγει η φωτιά στο όρος Μαίναλο

    • NewsRoom


    Μάχη με τις φλόγες έδιναν καθ’όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά στη Γορτυνία, ώστε να περιορίσουν τις εστίες που καίνε κοντά στους οικισμούς, να προστατεύσουν τα σπίτια των κατοίκων.

    Το βράδυ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και με τον πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

    Παράλληλα, αναμένονται στη φωτιά στη Γορτυνία επιπλέον χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις.

    Όπως είχε ενημερώσει ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος αναμένονται ενισχύσεις με Γάλλους και Γερμανούς πυροσβέστες, καθώς και εναέρια μέσα.

    Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων εκτιμάται ότι θα βοηθήσει και η δημιουργία των αντιπυρικών ζωνών, ώστε μαζί με τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης, να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς το όρος Μαίναλο.

    Παρά το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων, συνεχίζει να μαίνεται μεγάλο πύρινο μέτωπο γύρω από τις περιοχές Φαναράκι, Καστράκι, Πυρρή, Λώτη, Λιοδώρα, Χρυσοχώρι, Δάφνη, κυρίως σε δύσβατα σημεία.

    Εκκενώθηκαν 21 οικισμοί

    Υπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες απογευματινές ώρες χθες έχουν εκκενωθεί προληπτικά, λόγω της φωτιάς, συνολικά 21 οικισμοί.

    Πρόκειται για τους οικισμούς Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Οχθια, Αετοράχη, Καλλιάνι, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι, Παλαιοχώρι, Πυρρής, Αγιος Ιωάννης, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι, Φαναράκι, Λιβαδάκι και Καπελλίτσα.

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείτο το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάτοικοι που δεν έφυγαν από τους οικισμούς, διότι ήθελαν να προστατεύουν τις περιουσίες τους και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς.

    Ωστόσο υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια, αποθήκες, αγροικίες, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ ολόκληροι οικισμοί έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

    Διαβάστε ακόμη

    Μέτρα για πυρόπληκτους: Αναλυτικά οι παρεμβάσεις – Όλα τα ποσά από τις αποζημιώσεις

    Μάχη με τις φωτιές και τις αναζωπυρώσεις για όγδοη ημέρα – Η κατάσταση στα μέτωπα σε Γορτυνία, Ηλεία και Εύβοια (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ