• Κοινωνία

    Άρης Σκλαβενίτης: Ο καλύτερος Έλληνας οινοχόος για το 2019

    • NewsRoom

    Άρης Σκλαβενίτης, ο νικητής του διαγωνισμού για τον κορυφαίο Έλληνα οινοχόο


    Κορυφαίος Έλληνας οινοχόος για δεύτερη φορά αναδείχθηκε ο ‘Αρης Σκλαβενίτης, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε. Ο διαγωνισμός έγινε στα πλαίσια της εκδήλωσης με τίτλο «Τα ΒορΟινά», που διοργανώνει η Ένωση «Οίνοι Βορείου Ελλάδος». Όλα τα στάδια της εκδήλωσης έλαβαν χώρα στην Αθήνα.

    Συγκεκριμένα, τα ημιτελικά του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου, στο Electra Metropolis Athens και περιελάμβανε πολλά στάδια, όπως γραπτές εξετάσεις στα θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού-φαγητού και πρακτικές ασκήσεις, σχετικά με την τεχνική της εξυπηρέτησης, στον ευρύτερο χώρο της εστίασης.

    Σε αυτό το στάδιο η διαδικασία ήταν κλειστή, δε συμμετείχε δηλαδή το κοινό. Από τα ημιτελικά, προέκυψαν οι τρεις επικρατέστεροι: o Άρης Σκλαβενίτης, ο Αλέξανδρος Μπουζίκας και ο Γιώργος Λουκάκης, ενώ ξεχώρισε για την απόδοσή του και ο Κύπριος Σωτήρης Νεοφυτίδης.

    Στην τελική φάση του διαγωνισμού, που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», την αναμέτρηση κέρδισε ο Λευκαδίτης Άρης Σκλαβενίτης και μάλιστα για δεύτερη φορά. Ο εκπρόσωπος του Oinoscent, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier. O διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I) και θα διεξαχθεί το 2022, ενώ θεωρείται ως η κορυφαία διοργάνωση στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοïας.

    Την οργάνωση του διαγωνισμού αναλαμβάνει η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων, με την υποστήριξη μιας ομάδας χορηγών, που συμβάλλουν και στη μετέπειτα εκπαίδευση του νικητή, ώστε να εξελίσσει τις γνώσεις του στα θέματα του κλάδου, που τον αφορούν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προς έξοδο από το Χρηματιστήριο η «Κρητών Άρτος» – Όλο το παρασκήνιο της συνεργασίας με τη SwitzGroup

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το νερό του Ψηλορείτη στη λίστα με τα 80 καλύτερα εμφιαλωμένα νερά του κόσμου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μία σύγχρονη ελληνική επανάσταση του κρασιού



    ΣΧΟΛΙΑ