• Κοινωνία

    Αρχαία Ολυμπία: Αναζωπύρωση στη Νεμούτα – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

    • NewsRoom


    Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς εκδηλώθηκε στο μέτωπο της Νεμούτας, λίγο έξω από το χωριό, στην Αρχαία Ολυμπία.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους στην περιοχή Χάνια.

    Στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και δίνουν τιτάνια μάχη με το πύρινο μέτωπο, ώστε να την οριοθετήσουν και να διασώσουν ότι μπορούν από το δάσος της περιοχής.

    Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το PatrisNews, το μέτωπο «αγγίζει» το φαράγγι του Άμπουλα.

    Το πέρασμα της πυρκαγιάς από την δασική έκταση κοντά στο χωριό Νεμούτα της προηγούμενες μέρες ήταν τρομακτικό. Οι κάτοικοι του χωριού με αυτοθυσία είναι εκεί και καθαρίζουν χωράφια, κλαδεύουν δέντρα προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους και να συνδράμουν τις πυροσβεστικες δυνάμεις, αναφέρεται στην τοπική ιστοσελίδα.

    Πέρασε στην Αρκαδία η φωτιά

    Την ίδια ώρα, πύρινα μέτωπα που πέρασαν, από τη Μεσσηνία και την Ηλεία, στην Αρκαδία, έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπαθούν να τις αντιμετωπίσουν.

    Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «είναι καλύτερη σήμερα η εικόνα της φωτιάς στις περιοχές Χράνοι και Ίσαρης, της Μεγαλόπολης, αλλά δυστυχώς έχουν καεί δύο σπίτια, καθώς και χορτολιβαδικές εκτάσεις».

    Επίσης, όπως πρόσθεσε, «υπάρχει ένα ακόμα μέτωπο, βορειότερα των Χράνων, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπιστεί, με δεδομένο ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

    Σε εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα

    «Τρία πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το μέτωπο σε κοινότητες του δήμου Πύργου έχει περιοριστεί σημαντικά», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «το σημαντικότερο μέτωπο είναι στην περιοχή Χελιδόνι, το οποίο κάποια στιγμή κινήθηκε προς την περιοχή Κρυονέρι, καίγοντας κυρίως αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Νεράιδας».

    «Τα άλλα μέτωπα», όπως είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος, «βρίσκονται στις περιοχές της Αχλαδινής και της Νεμούτας, καθώς και στις περιοχές Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος».

    Όπως επεσήμανε, «το θετικό είναι ότι στις παραπάνω περιοχές δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

    Να σημειωθεί ότι σε όλα τα πύρινα μέτωπα επιχειρούν συνεχώς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ το έργο τους συνδράμουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

    Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο που υπήρχε στις περιοχές Λαμπέτι, Κολίρι και Βαρβάσαινα του δήμου Πύργου, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και σήμερα το πρωί, καταφέρνοντας τελικά να το περιορίσουν σημαντικά».

    Διαβάστε επίσης:

    Βόρεια Εύβοια: Ζημιές σε σπίτια και εγκαταστάσεις – Πάνω από 300 οικογένειες έμειναν στον δρόμο

    Φωτιά στην Αττική: Ποινικές διώξεις για εμπρησμό σε Κρυονέρι και Πεδίο του Άρεως

    Φωτιά στην Αττική: Σε ύφεση το μέτωπο στη Μαλακάσα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ