• Κοινωνία

    ΑΠΘ: Στα δικαστήρια οι 49 συλληφθέντες από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ


    Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα (17/3) οι 49 συλληφθέντες από τη χθεσινή (16/3) επιχείρηση της Αστυνομίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

    Τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, φθορά ξένης περιουσίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων.

    Οι συλληφθέντες είναι τριάντα άνδρες και δεκαεννέα γυναίκες, με τους δέκα να έχουν απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων στους χώρους του Πανεπιστημίου κοντάρια, πυροτεχνικές κατασκευές, βαριοπούλα, κράνη και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

    Στον εξωτερικό χώρο του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

    ΑΠΘ: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 49 προσαγωγές

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομική επιχείρηση εντός του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε όταν η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε πως ομάδα ατόμων επιχείρησε να αφαιρέσει τις λαμαρίνες έξω από την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στην πρώην κατάληψη του Βιολογικού.

    Τα άτομα που φέρονται να επιχείρησαν να αφαιρέσουν τις λαμαρίνες φαίνεται να είχαν κρυφτεί μετά εντός του κτηρίου, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε επέμβαση εντός της σχολής για να τους εντοπίσει.

    Διαβάστε επίσης

    Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Πάνω από 40 προσαγωγές (upd)

    ΑΔΜΗΕ: Οδηγίες για το ασφαλές πέταγμα των χαρταετών

    ΑΠΘ: 49 οι προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση – Αν χρειαστεί, θα επέμβουμε ξανά λένε από την αστυνομία



    ΣΧΟΛΙΑ