• Κοινωνία

    Αποφυλακίζεται άμεσα ο Νίκος Ρωμανός

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    Νίκος Ρωμανός

    Νίκος Ρωμανός


    Η πόρτα της φυλακής ετοιμάζεται να ανοίξει για τον 26χρονο Νίκο Ρωμανό, μετά τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Ομόφωνα οι δικαστές μείωσαν την ποινή του νεαρού από τα 18 στα 14 χρόνια, με βάση ελαφρυντικό που του αναγνώρισε ο Άρειος Πάγος και σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η αποφυλάκιση του θα είναι άμεση.

    Ο νεαρός που στα 15 του χρόνια ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, βρίσκεται στη φυλακή έξι χρόνια.

    Ο Νίκος Ρωμανός, εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 11 ετών για την απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης και είχε αθωωθεί από την κατηγορία της συμμετοχής στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

    Του επιβλήθηκαν άλλα 18 χρόνια κάθειρξης για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012, χωρίς ελαφρυντικά.

    Μετά από προσφυγή του στον Άρειο Πάγο, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μέσα στις φυλακές, με αποτέλεσμα τη σημερινή μείωση της ποινής του.

    Ο Ρωμανός από τις 26-10-2016 λαμβάνει κάθε μέρα εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τα μαθήματα του καθώς είναι φοιτητής σε ΤΕΙ.

    Σύμφωνα με τον συνήγορο του Θοδωρή Μαντά «η απόφαση αυτή εκτός από το γεγονός ότι ανοίγει το δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, είναι σημαντική γιατί αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον δημιουργεί και ένα εξαιρετικό νομικό προηγούμενο σε αντίστοιχες υποθέσεις να τύχουν του ευεργετήματος της θετικής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές».



    ΣΧΟΛΙΑ