• Κοινωνία

    Απαγωγή-θρίλερ του επιχειρηματία Κυπαρίσση: Πού εστιάζουν οι πρώτες έρευνες

    • NewsRoom
    Απαγωγή επιχειρηματία: Με πλήρη μυστικότητα διεξάγονται οι έρευνες-Τι εκτιμά η ΕΛΑΣ

    Γιώργος Κυπαρίσσης


    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

    Με ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις η ΕΛΑΣ προχωρά τις έρευνές της έχοντας ως πρωταρχικό στόχο της ασφάλεια του απαχθέντος.

    Οι επόμενε ώρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες και οι αρχές επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν όλα τα στοιχεία, ώστε να επιλυθεί άμεσα η υπόθεση.

    Σε αυτό το στάδιο, οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, όπως και συνεργάτες, ενώ συλλέγονται και στοιχεία από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας στην περιοχή που έγινε η απαγωγή.

     

    Επίσης θα ζητηθεί η συνδρομή των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

    Χθες οι απαγωγείς φέρεται να επικοινώνησαν με συγγενικό πρόσωπο του Γιώργου Κυπαρίσση και να ζήτησαν λύτρα άνω του 1 εκατ. ευρώ.

    Ο επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στην αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τα ξημερώματα της Τετάρτης, καθώς επέστρεφε στο σπίτι του στο Ντράφι από ταβέρνα.

    Η βιντεοκλήση και το λάθος

    Την ώρα της απαγωγής ο επιχειρηματίας βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή με φίλη του από το εξωτερικό, μέσω βιντεοκλήσης.

    Εκείνη ήταν που επικοινώνησε με τους συγγενείς του, ώστε να κινητοποιηθούν οι αρχές.

    Σύμφωνα με πηγές, η αρπαγή του επιχειρηματία δεν κράτησε ώρα. Δεν φώναξε βοήθεια, όπως αναφέρθηκε αρχικά, αλλά προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο λέγοντας στους απαγωγείς του «ένα λεπτό παιδιά».

    Ο 40χρονος έφυγε από την ταβέρνα στο Ίλιον, εκεί που ήταν με ακόμα δύο φίλες του, στις 12:00. Στις 12:02 ολοκληρώθηκε η εν λόγω βιντεοκλήση που διήρκησε 22 λεπτά, με την φίλη του από το εξωτερικό.

    Κατά τη διάρκεια της κλήσης το σήμα χανόταν. Όταν το σήμα επανήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα άκουσε τους απαγωγείς να φωνάζουν, σε άπταιστα ελληνικά, στον φίλο της να «σκάσει», βρίζοντάς τον.

    Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι βρίσκεται σε βιντεοκλήση. Τότε, άρπαξαν το κινητό του και το έκλεισαν. Αυτό ενδεχομένως να είναι ένα λάθος που μπορεί και να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στις αρχές.

    Το χρονικό της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση

    Ο γνωστός επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στην αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς καθώς επέστρεφε στο σπίτι του, από έξοδό του για φαγητό.

    Μετά την εξαφάνισή του βρέθηκαν δύο καμένα αυτοκίνητα σε κοντινό σημείο από εκείνο που εξαφανίστηκε και εξετάζεται αν έχουν σχέση με την υπόθεση.

    Ένα στοιχείο που εξετάζει η αστυνομία είναι ότι το 2019 είχε γίνει ληστεία στην επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών που διατηρεί ο απαχθείς και οι δράστες είχαν πυροβολήσει τον αδελφό του.

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγωγή του επιχειρηματία

    Για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση στο Ντράφι, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζητά «να μην αναπαράγονται πληροφορίες που δεν προέρχονται επίσημα από την ίδια», τονίζοντας πως σκοπός είναι η προστασία της ζωής του.

    Νέο θρίλερ με εξαφάνιση επιχειρηματία στο Ντράφι



    ΣΧΟΛΙΑ