• Κοινωνία

    Ανοιξιάτικος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας και ήλιο

    καιρός


    O καιρός είναι σύμμαχός μας

    Για σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι αίθριος σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με σποραδικές βροχές στην περιοχή του Καστελόριζου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και η μέγιστη θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

    Μακεδονία, Θράκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Στις Κυκλάδες, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ο καιρός θα είναι αίθριος. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην περιοχή του Καστελόριζου μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Για αύριο, Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία, στα βορειοδυτικά, θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ως προς τις μέγιστες τιμές.



    ΣΧΟΛΙΑ