• Κοινωνία

    Αγγλίδα αστροφυσικός: Εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού της- Τα επόμενα βήματα των Αρχών

    Η Αγγλίδα αστροφυσικός που αγνοείται


    Μια νέα εξέλιξη υπάρχει στην υπόθεση εξαφάνισης της 34χρονης Αγγλίδας αστροφυσικού, η οποία αγνοείται από το πρωί της Δευτέρας, όταν βγήκε για τρέξιμο και δεν γύρισε ποτέ.

    Αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα διαρκών ερευνών, από την πρώτη στιγμή που ο 38χρονος Κύπριος σύντροφός της κατήγγειλε στην αστυνομία την εξαφάνισή της.

    Σημειώνεται ότι οι τοπικές αρχές έχουν ενισχυθεί με κλιμάκια από την Αθήνα, με στόχο την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή των ερευνών. Συγκεκριμένα, σήμερα κατέφθασε στο νησί ένα κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο φέρει εξειδικευμένες συσκευές γεωεντοπισμού. Το κλιμάκιο μεταφέρθηκε στην Ικαρία με ελικόπτερο του στρατού.

    Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών, ωστόσο, δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτό να εντοπιστεί το κινητό τηλέφωνο της Βρετανίδας αστροφυσικού, που ενδέχεται να δώσει σημαντικές απαντήσεις στις έρευνες.

    Όπως γίνεται γνωστό, οι Αρχές «χτενίζουν» την περιοχή, που υποθέτουν, βάσει των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους, ότι κινήθηκε η γυναίκα, λίγο πριν εξαφανιστεί.

    Μιλώντας σε διαδικτυακά μέσα, ο Μιχάλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ικαρίας αποκάλυψε ότι οι ερευνητές έχουν ήδη ολοκληρώσει την εξονυχιστική έρευνα στην περιοχή Κεραμέ, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο, που διέμενε η 34χρονη. «Εχουμε όλη τη διαδρομή που περπάτησε, καθώς μας έστειλε στίγματα η Πολιτική Προστασία της Κύπρου», αποκάλυψε ο κ. Χριστοδούλου.

    Ο ίδιος ισχυρίζεται μάλιστα ότι «το τελευταίο στίγμα του κινητού της είναι σε πολύ δύσβατη περιοχή του Κεραμέ Ικαρίας», ενώ υποστηρίζει ότι για να φτάσουν τα ερευνητικά κλιμάκια στην συγκεκριμένη τοποθεσία, θα χρειαστούν έως και δύο ημέρες, λόγω της μεγάλης δυσβατότητας που χαρακτηρίζει το σημείο. «Θα χρειαστεί να κοπούν δενδρύλλια και θάμνοι», είπε ο κ. Χριστοδούλου.

    Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της ΕΠΟΜΕΑ Ικαρίας αποκάλυψε ότι στις έρευνες μπαίνουν πλέον και θαλάσσιες δυνάμεις, καθώς δύτες θα ξεκινήσουν τις από θάλασσα έρευνες από αύριο. Όπως υποστήριξε, ένα σκάφος του Λιμενικού που θα συνέβαλε στις έρευνες παρουσίασε βλάβη, επομένως τώρα περιμένουν αντικαταστάτη του, καθώς και εξειδικευμένους σκύλους ερευνών, αλλά και τους δύτες.

    Οι καταδύσεις αναμένονται να ξεκινήσουν αύριο, νωρίς το πρωί, οπότε και οι δύτες θα ακολουθήσουν, από θαλάσσης, τη διαδρομή που «χαρτογραφούν» τα στίγματα του κινητού τηλεφώνου της Νάταλι Κρίστοφερ.

    Υπενθυμίζεται ότι το κινητό της 34χρονης έδωσε σήμα χθες το πρωί, προς έκπληξη όλων όσοι παρακολουθούν την υπόθεση, καθώς το σήμα του κινητού είχε χαθεί από το πρωί της Δευτέρας.

    Οι αστυνομικοί, μάλιστα, έστειλαν δύο γραπτά μηνύματα στον αριθμό της κοπέλας, τα οποία έμειναν αναπάντητα. Αυτό που δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν οι Αρχές είναι αν το κινητό ενεργοποιήθηκε από την ίδια την αστροφυσικό, που σημαίνει ότι ήταν ζωντανή, ή από κάποιον άλλο ο οποίος το βρήκε ή το είχε αποσπάσει.



    ΣΧΟΛΙΑ