• Κοινωνία

    Αναίρεσαν καταδίκη για καρφί μέσα σε… πίτες που είχε καταλήξει στα ούλα ανήλικης!

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    αρειος παγος


    Ένα αληθινό καρφί υπήρχε μέσα σε συσκευασία με μικρές πίτες και δυστυχώς, κατέληξε στα ούλα ενός ανήλικου κοριτσιού όταν ανυποψίαστο άρχισε να τρώει ένα πιτάκι. Ως υπαίτιοι της σωματικής βλάβης του κοριτσιού δικάστηκαν και καταδικάστηκαν οι αγορανομικά υπεύθυνοι της εταιρείας παρασκευής αρτοποιημάτων.

    Ωστόσο, η καταδίκη τους σε φυλάκιση 10 μηνών ο καθένας με τριετή αναστολή, αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο, λόγω ελλιπούς αιτιολογίας της απόφασης.Οι δικαστές του Ε΄ Ποινικού Τμήματος υπογραμμίζουν ότι δεν αναφέρεται στην καταδικαστική απόφαση εάν οι δύο κατηγορούμενοι, «ήθελαν να παρασκευάσουν το επιβλαβές στην υγεία του ανθρώπου τρόφιμο ή αν γνώριζαν ότι από τις συνθήκες λειτουργίας της επιχείρησης, ήταν ενδεχόμενο να παραχθεί το συγκεκριμένο τρόφιμο και το αποδέχθηκαν καθώς και αν γνώριζαν και ήθελαν ή αποδέχθηκαν τη διάθεση του εν λόγω επιβλαβούς τροφίμου στην κατανάλωση, για να μπορεί να κριθεί αν η παράβαση έγινε από δόλο ή αμέλεια».

    Δυστυχώς το καρφί στα πιτάκια δεν είναι το μόνο επικίνδυνο για την υγεία ή τη σωματική ακεραιότητα αντικείμενο που έχει εντοπιστεί σε βρώσιμα προϊόντα. Στο παρελθόν έχουν βρεθεί, ποντίκι σε ψωμί του τοστ,  κατσαρίδα σε σνακ και σε αναψυκτικά, μικρά κομμάτια ξύλου και τρίχες σε ψωμί, μύγα και σφήκα σε αναψυκτικό, κατσαρίδα σε μερίδα μουσακά εστιατορίου, πλαστικά μικροαντικείμενα σε μερίδα χόρτων που διατέθηκε σε ταβέρνα, σπασμένο δόντι σε μερίδα παστίτσιου μαγειρείου.

    Στο εξωτερικό έχει βρεθεί σε παγωτό, κομμάτι από το δάχτυλο  του άτυχου υπαλλήλου του καταστήματος που το έκοψε στην παγωτομηχανή.



    ΣΧΟΛΙΑ