• Κοινωνία

    Έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου – Θα κρατηθεί σε ειδικό κελί

    • NewsRoom
    Ρούλα Πισπιρίγκου

    Ρούλα Πισπιρίγκου


    Σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της στην ανακρίτρια.

    Κατά την 4ωρη απολογία της, η 33χρονη γυναίκα από την Πάτρα αρνήθηκε ότι σκότωσε την πρωτότοκη κόρη της και απέδωσε τον θάνατό της σε ιατρικό σφάλμα. Συγκεκριμένα έριξε την ευθύνη για τη θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη στο παιδί της το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 οπότε και κατέληξε.

    «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή», φέρεται να είπε η 33χρονη.

    Μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας, εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν ομόφωνα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

    Αμέσως μετά η 33χρονη οδηγήθηκε πίσω στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), όπου πέρασε ακόμα ένα βράδυ, ενώ αυτή την ώρα μεταφέρεται στον Κορυδαλλό.

    «Ανεπιθύμητη» στις φυλακές

    Αναβρασμός επικράτησε στις γυναικείες φυλακές, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έγινε γνωστό ότι η 33χρονη θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα, χαρακτηρίστηκε από τις υπόλοιπες κρατούμενες ως «ανεπιθύμητη».

    Εξαιτίας του ειδεχθούς εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται, δεν αποκλείονται τυχόν επιθέσεις εναντίον της από τις συγκρατούμενές της. Γι’ αυτό τον λόγο οι Αρχές προχώρησαν σε ειδικό σχεδιασμό για την «ασφαλή» κράτησή της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κρατείται στην ΣΤ’ πτέρυγα, εκεί όπου κρατούνται όσοι θεωρείται ότι χρήζουν προστασίας, ενώ παράλληλα θα προαυλίζεται συγκεκριμένες ώρες, μόνη της.

    Με την άφιξη της στο σωφρονιστικό κατάστημα, πρόκειται να περάσει από την καθιερωμένη συνέντευξη με τη διευθύντρια των φυλακών, που γίνεται σε όλους τους κρατούμενους, έτσι ώστε να πει αν χρειάζεται κάτι, να ερευνηθεί το ψυχολογικό προφίλ της και να ενημερωθεί αναλυτικά για τους κανόνες.

    Διαβάστε επίσης:

    «Φοβάμαι για τη ζωή μου στη φυλακή» – Ολόκληρο το απολογητικό της υπόμνημα

    Είχε απενεργοποιήσει το οξύμετρο πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα

    Προφυλακιστέα η 33χρονη μετά την απολογία της



    ΣΧΟΛΙΑ