• Κοινωνία

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Προφυλακιστέα η 33χρονη μετά την απολογία της

    Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στην ΓΑΔΑ

    Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στην ΓΑΔΑ


    Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της, για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

    Η 33χρονη, κατά την 4ωρη απολογία της αρνήθηκε ότι σκότωσε την πρωτότοκη κόρη της, απέδωσε το θάνατο της σε ιατρικό σφάλμα ενώ δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεων από τη 18η ανακρίτρια.

    «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή», φέρεται να είπε η 33χρονη.

    Για την « προαναγγελία» του θανάτου του παιδιού της, της στις 28 Ιανουαρίου 2022, μία ημέρα δηλαδή πριν από το μοιραίο, η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι είπε στους γιατρούς ότι το πιο σοβαρό επεισόδιο δεν το έχουν δει ακόμα, διότι ήθελε να κρούσει «ένα καμπανάκι στους γιατρούς να επιστήσει την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα επεισόδια ήξερε ότι έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία.»

    Η ερώτησή της για το εαν υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο έγινε γιατί είχε μάθει πως σημειώθηκε κλοπή στο νοσοκομείο μία ημέρα πριν μπουν. Όσον αφορά στο μονόκλινο δωμάτιο που ζητούσε, το παιδί της, ισχυρίστηκε, θα το είχε ούτως ή άλλως λόγω της τετραπληγίας.

    Για την ψυχραιμία που όοως λένε στις καταθέσεις τους γιατροί και νοσηλευτές επέδειξε την ώρα που πέθαινε το παιδί της απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «ήδη είχα χάσει δύο παιδιά».
    Η ανακρίτρια φέρεται να τη ρώτησε για τα πάντα. Για τη σχέση της με τον σύζυγό της, τον ερχομό των παιδιών τους αλλά και τον προγενέστερο θάνατο των άλλων 2 κοριτσιών της.

    Υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις για τα αίτια θανάτου τους, φέρεται να απάντησε, υποστηρίζοντας ότι η οικογένεια κατέθεσε μήνυση για τον 1 θάνατο. “Εάν ήταν εγκληματική ενέργεια δεν θα κατέθετα μήνυση”, ισχυρίστηκε.



    ΣΧΟΛΙΑ