• Κοινωνία

    Ανατροπή στην υπόθεση της Κιβωτού για πατέρα Αντώνιο – Αποκαλυπτικά έγγραφα – φωτιά και βίντεο

    • NewsRoom
    Πατηρ Αντώνιος

    Πατηρ Αντώνιος


    Νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση των καταγγελιών για την δράση του πατέρα Αντώνιου προκαλεί η ανάκληση της κατάθεσης εναντίον του από νεαρό που εμφανίζεται ως βασικός μάρτυρας στην υπόθεση και ο οποίος είχε περιγράψει αποκρουστικές λεπτομέρειες για όσα έζησε στην Κιβωτό του Κόσμου.

    Ολα τα έγγραφα και τα νέα στοιχεία θα κατατεθούν στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί για το αν θα παραπέμψει τον πατέρα Αντώνιο για δύο κακουργήματα και συγκεκριμένα για ασέλγεια σε ανήλικο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες και ντοκουμέντα που έχει στην διάθεσή του το mononews.gr, ο νεαρός Β.Ζ. ανατρέπει για μία ακόμα φορά την κατάθεσή του με την τελευταία να είναι η τρίτη κατά σειρά.

    Στην πρώτη του κατάθεση είχε υποστηρίξει ότι ο πατήρ Αντώνιος δεν είχε κάνει τίποτα κακό εναντίον του, ούτε είχε υποπέσει στην αντίληψή του κάτι από όλα αυτά που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας εκείνη την περίοδο των συνταρακτικών αποκαλύψεων.

    Στη συνέχεια, όμως, ο ίδιος κατέθεσε ότι τελικώς είχε κι εκείνος πέσει θύμα των ορέξεων του π. Αντωνίου και περιέγραφε μάλιστα λεπτομέρειες από τα όσα φρικιαστικά είχε ζήσει στην δομή όπου φιλοξενούνταν.

    Τώρα, εμφανίζεται και πάλι να δηλώνει ότι ουσιαστικά επιστρέφει στην αρχική του κατάθεση αιτιολογώντας την προηγούμενη, ψευδή όπως ισχυρίζεται πια καταγγελία του, ως αποτέλεσμα ψυχολογικών πιέσεων και ανταλλαγμάτων από άλλο πρόσωπο το οποίο και κατονομάζει ώστε και χρήματα να πάρει αλλά και να μπορέσει να επιστρέψει στην μητέρα του.

    Τον ίδιο ισχυρισμό μάλιστα κάνει και η μητέρα του ανήλικου υιοθετώντας τη στάση του ότι οι καταγγελίες είχαν γίνει για άλλους λόγους και δεν ήταν αληθείς.

    Τα δεδομένα που αποκαλύπτει σήμερα το mononews.gr είναι στα χέρια της δικαιοσύνης μετά από νέο υπόμνημα που κατέθεσε ο πατήρ Αντώνιος και ανατρέπουν για μία ακόμα φορά τα στοιχεία που είναι γνωστά από τις έρευνες και τις καταγγελίες για τις πράξεις και την συμπεριφορά του στην Κιβωτό. Το μυστηριώδες αυτό κουβάρι με τις σοκαριστικές καταθέσεις και καταγγελίες καλείται να ξεμπλέξει η ελληνική δικαιοσύνη που έχει και πάλι νέες καταθέσεις που ανατρέπουν τις προηγούμενες.

    Τι λέει τώρα ο νεαρός

    «Ουδέποτε με είχε ακουμπήσει ο Πατέρας Αντώνιος», δηλώνει εκ νέου ένας από τους βασικούς κατηγόρους…

    Αυτή η συγκλονιστική ανατροπή στην υπόθεση της Κιβωτού έρχεται μέσα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του mononews.gr, πως ο Β.Ζ., τόσο με βίντεο όσο και με ιδιόχειρο σημείωμα του, παίρνει πίσω όλες του τις κατηγορίες προς τον Πατέρα Αντώνιο.

    Όπως δηλώνει τώρα ο μετανιωμένος νεαρός, παραπλανήθηκε από τον Π.Γ.. Ένα πρόσωπο που του υποσχέθηκε -όπως λέει- χρήματα, αλλά κυρίως την επιστροφή του στη μητέρα του, που τόσο πολύ επιθυμούσε. Το ίδιο επιβεβαιώνει και εκείνη, μέσα από επιστολή της που έγραψε στις 17/10/23. Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος Β.Ζ. είχε αναφέρει και στην αρχική του κατάθεση πως ουδέποτε τον είχε ακουμπήσει ο ιερέας. Σε δεύτερη κατάθεσή του, όμως, ανασκεύασε και τον κατηγόρησε πως έπεσε θύμα κακοποίησης από τον ιδρυτή της Κιβωτού.

    Στο ιδιόχειρο σημείωμα που παρατίθεται αυτούσιο και το οποίο έχει στη διάθεσή του το mononews.gr, ο ανήλικος όχι απλώς παραδέχεται πως έκανε λάθος, πέφτοντας στην παγίδα που του έστησε ο Π.Γ., αλλά φτάνει στο σημείο να ζητήσει συγγνώμη από τον Πατέρα Αντώνιο…

    «Ονομάζομαι Β.Ζ. 31/10/23»

    «Γράφω αυτό το κείμενο γιατί θέλω να πω την αλήθεια και νιώθω τύψεις για όλον αυτό τον πανικό που έχω δημιουργήσει και το κακό που έχω δημιουργήσει στο πάτερ Αντώνιος και στην κιβωτό ίσα ίσα ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει και μου έχει φερθεί σαν πατέρας μου και θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη και με κάποιον τρόπο θέλω αυτό να πάει στα χέρια του για όλο αυτό το κακό που δημιούργησα χωρίς να το θέλω γιατί και εγώ σαν χαζός άκουσα και έπεσα σε παγίδα του γ… διότι μου έταξε ότι θα πάρω λεφτά και θα πάω στην μαμά μου και θα κάνω ότι γουστάρω και πάλι χίλια συγνώμη πάτερ Αντώνιε».

    Παρόμοια δήλωση κάνει ο νεαρός και σε βίντεο που έγραψε ο ίδιος και θέλησε να στείλει στον πατέρα Αντώνιο μαζί με την ανάκληση των κατηγοριών. Το βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το mononews.gr, ο Β.Ζ. το πηγαίνει κι ένα βήμα παραπέρα και ζητά συγγνώμη από τον ιερέα, που όχι μόνο δεν του έκανε τίποτα, αλλά που τον ένιωθε σαν τον πατέρα του, όπως δηλώνει τώρα, χαρακτηριστικά ο ίδιος.

    Η ιδιόχειρη επιστολή του ανήλικου

    Δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι άνθρωποι, δηλώνει τώρα η μητέρα μέσω υπεύθυνης δήλωσης!

    Η μητέρα του Β.Ζ., από την πλευρά της, στηρίζει τα όσα ισχυρίζεται ο γιος της. Μέσα από μια ιδιόχειρη υπεύθυνη δήλωση, που επικυρώνει σε ΚΕΠ της περιοχής της, στις 17/10/23, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από την επιστολή του παιδιού της, αναφέρει τα εξής…

    “Ονομάζομαι Ε.Κ. είμαι η μητέρα του ΒΖ που τον φιλοξενείτε στη δομή Κιβωτό στο Βόλο σε μία επίσκεψη που πήγα να τον δω μου εμπιστεύτηκε πως ουδέποτε δε άπλωσε χέρι ο πάτερ Αντώνιος και όλα αυτά για βιασμούς που με βάλανε και είπα ήτανε ψέμα που οργανώσανε κάτι παιδιά από τη κιβωτό και μου τάξανε ότι με αυτό τον τρόπο θα πάω πίσω στη μητέρα μου που το θέλω πολύ και από τι μου είπε για ένα όνομα για κάποιον γ… και είμαι υποχρεωμένη να τα αναφέρω όλα αυτά γιατί δεν θέλω να την πληρώσουνε αθώοι άνθρωποι. (Σφραγίδα και βεβαίωση ΚΕΠ Λάρισας με ημερομηνία 17.10.2023)”.

    Η επιστολή της μητέρας

    O ανήλικος ο οποίος φιλοξενείται μέχρι και σήμερα στις δομές της Κιβωτού, φέρεται να προέβη τόσο στη σύνταξη του ιδιόχειρου σημειώματος όσο και της αποστολής του συγκεκριμένου vιdeo με ένα και μοναδικό σκοπό. Να φτάσουν όπως σημειώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά, στα χέρια του Πατρός Αντωνίου. Κι απ’ ότι φαίνεται η επιθυμία του εκπληρώθηκε, αφού ο ιερέας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταθέσει -μέσω των συνηγόρων υπεράσπισης- σχετικό υπόμνημα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Tι κατέθεσε ο π.Αντώνιος στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών

    Για πλήρη αποδόμηση των κατηγορίων μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, κάνει λόγο ο Πατέρας Αντώνιος μέσα από το υπόμνημά του, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει, πως οι κατηγορίες που βαραίνουν το πρόσωπό του, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα μεθοδευμένο σχέδιο εξόντωσης!

    «Με το παρόν υπόμνημα προς το Συμβούλιό Σας αναδεικνύεται ως απολύτως εσφαλμένη και πλήρως αναιτιολόγητη η εισαγγελική πρόταση, συγχρόνως δε εγχειρίζονται, ως συνημμένα, ορισμένα νέα έγγραφα (ιδιόχειρα σημειώματα και βιντεοληπτικό υλικό), καταλυτικής σημασίας, τα οποία -σε συνδυασμό και με τα ήδη υφιστάμενα εντός της δικογραφίας αποδεικτικά μέσα- αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα αυτό που εξαρχής κατηγορηματικά αναφέρω, ότι δηλαδή οι σε βάρος μου καταγγελίες είναι απολύτως ψευδείς, ανήθικες και αντιφατικές και εντάσσονται σε ένα μεθοδευμένο σχέδιο απομάκρυνσής μου από την «Κιβωτό του Κόσμου» και ταυτόχρονα προσωπικής, κοινωνικής και ηθικής μου εξόντωσης.»

    «Αποκαλύπτεται η σκευωρία σε βάρος μου»

    Σε άλλο σημείο, κάνει λόγο για την ταραχή των καταγγελόντων αλλά και για την αποκάλυψη της αλήθειας που πλέον δεν μπορεί να συγκαλυφθεί… «…απόλυτα αποδομούν μαζί με πληθώρα άλλων αποδεικτικών στοιχείων τις σε βάρος μου κατηγορίες. Δεν βοηθούν απλώς στην αναζήτηση της αλήθειας αλλά αποκαλύπτουν την αλήθεια. Μπορώ να φανταστώ την ταραχή των καταγγελλόντων και όσων βρίσκονται κοντά τους, αλλά δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για την Απονομή του Δικαίου -μακριά από σκοπιμότητες και την επιχειρούμενη διαμόρφωση σε βάρος μου της «κοινής γνώμης»- η σκευωρία πλέον αποδεικνύεται περισσότερο από ποτέ. Αναμένω να δω πως και με ποιο τρόπο θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά σύντομα θα κατανοήσουν ότι η αλήθεια δεν αποκρύβεται ούτε συγκαλύπτεται πλέον. Τα πρόσωπα αυτά είναι σημαντικά και καταθέτουν την αλήθεια, όπως την έχουν καταθέσει πολλοί μέχρι τώρα.»

    Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, στο ίδιο υπόμνημα που αποκαλύπτει το mononews.gr , ζητά δύο πράγματα. Είτε την απαλλαγή του με βούλευμα, είτε τη διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης, προκειμένου να κληθεί και να εξετασθεί ως μάρτυρας ο ανήλικος, ώστε -όπως σημειώνεται- εξεταζόμενος να επιβεβαιώσει την αλήθεια του περιεχομένου του προσκομισθέντος ιδιόγραφου σημειώματός του και του βιντεοληπτικού υλικού. Και όχι μόνον αυτό. Να περιγράψει με ακρίβεια τον τρόπο προσέγγισής και καθοδήγησής του από τον Π. Γ. και τυχόν άλλα πρόσωπα, καθώς και το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

    Ο Πατέρας Αντώνιος, μέσω -πάντα- του ίδιου υπομνήματος, αφήνει αιχμές και για τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει και άλλα πρόσωπα σε αυτήν την υπόθεση. Όπως για παράδειγμα του νυν υπευθύνου της Δομής του Βόλου και μάλιστα τίθενται, όπως σημειώνεται,  και ζητήματα ασφαλείας ή άσκησης πιέσεων προς τον ανήλικο, μετά από αυτές τις νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

    Κατόπιν όλων των παραπάνω αλλά και των νέων στοιχείων που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το mononews.gr φαίνεται πως η δικαιοσύνη έχει αρκετή δουλειά με πλήρη έλεγχο των δεδομένων καθώς και την αξιολόγηση όλων των μαρτύρων για να βρει την πραγματική διάσταση της υπόθεσης. Όλα όσα έχουν καταγγελθεί είναι αποκρουστικά και σοκαριστικά για την κοινωνία και τον ρόλο της Κιβωτού ενώ οι καταθέσεις που αλλάζουν με πρωταγωνιστές ανήλικους θα πρέπει να εξεταστούν λεπτομερώς ώστε να αποκαλυφθεί αν πράγματι έστησαν πλεκτάνη στον π. Αντώνιο και ποιοι είναι αυτοί, ή αν έχουν συμβεί όλα ή μέρος αυτών που καταγγέλλονται και υπάρχουν πιέσεις από την άλλη πλευρά για να αποσύρουν κάποιοι τις καταγγελίες τους.



    ΣΧΟΛΙΑ