• Κοινωνία

    Ανατροπή: Νέα δεδομένα για τις συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Ζαχαριά

    • NewsRoom

    Ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς


    Ένα νέο πόρισμα που έρχεται στο φως, ανατρέπει όλα όσα είχαν γίνει γνωστά για τον θάνατο του γιου του επιχειρηματία  της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων, Αλέξανδρο Ζαχαριά.

    Σύμφωνα με το νέο πόρισμα ανεξάρτητου πραγματογνώμονα, που παρουσιάζει το Έθνος της Κυριακής, η ταχύτητα με την οποία εκινείτο το αυτοκίνητο την μοιραία ημέρα της 23ης Ιουλίου 2019 δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη όπως αρχικά είχε ειπωθεί.

    Ο θάνατός του επήλθε από μια σειρά παραγόντων καθώς η ταχύτητα την ώρα της σύγκρουσης ήταν 95 χλμ./ώρα.

    Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, όπως εξηγούν ειδικοί, ο θάνατος μπορεί να μην είχε αποφευχθεί ακόμα κι αν ο Αλέξανδρος φορούσε ζώνη. Και αυτό διότι η δύναμη της επιβράδυνσης (τα γνωστά «G») ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε να την αντέξει ο ανθρώπινος οργανισμός.

    Το δυστύχημα έγινε σε μια λεωφόρο που διέρχεται από κατοικημένη περιοχή και έτσι το όριο ταχύτητας είναι τα 50 χλμ./ώρα.

    Στο πόρισμα του πραγματογνώμονα, το οποίο παραδόθηκε τον περασμένο μήνα στην Τροχαία Κηφισιάς, αναφέρεται ότι δεν βρέθηκαν στο οδόστρωμα ίχνη φρεναρίσματος.

    Yπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς έχασε τη ζωή του στη λεωφόρο Τραπεζούντος, στον Άγιο Στέφανο, στην προσπάθειά του να αποφύγει προπορευόμενο όχημα, οπότε και το Ι.Χ. του καρφώθηκε σε ένα δέντρο.



    ΣΧΟΛΙΑ