Κοινωνία

Ιαβέρης: «Εθνική γενοκτονία» τα τροχαία στην Ελλάδα


Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα και τα τρομακτικά ποσοστά των θυμάτων που θρηνούν οι Έλληνες δίνει στη δημοσιότητα ο γνωστός οδηγός αγώνων, Τάσος Μαρκουίζος ή αλλιώς Ιαβέρης. Σύμφωνα με τα όσα μαρτυρά, τα τελευταία 50 χρόνια, η Ελλάδα έχει χάσει 120 χιλιάδες ανθρώπους σε τροχαία δυστυχήματα!

Την ανάγκη της οδηγητικής παιδείας επισημαίνει ο Ιαβέρης, καθώς πολλά από τα τροχαία που λαμβάνουν χώρα είναι αποτέλεσμα της κακής συμπεριφοράς στην άσφαλτο και της μη τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν τον σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να οδηγούν. Οι ελληνικοί δρόμοι δεν είναι και οι καλύτεροι. Θα πρέπει να μάθουν να οδηγούν σε αυτές τις καταστάσεις. Η ελληνική κοινωνία αναφέρεται στο Μάτι και στις φονικές πυρκαγιές και καλά κάνει και θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει. Όμως θα πρέπει να αναφερθεί και στην γενοκτονία που συντελείται στους ελληνικούς δρόμους.

Τα τελευταία 50 χρόνια είχαμε 250 θύματα από σεισμούς, 250 από τυφώνες και κεραυνούς και άλλους 250 από δασικές πυρκαγιές. Όμως στους ελληνικούς δρόμους έχουν χαθεί 120.000 ψυχές.

Κάθε μέρα θρηνούμε 3-4 νεκρούς και άλλοι τόσοι καθημερινά μένουν ανάπηροι. Πόσο ακόμη θα πρέπει να γιγαντωθεί το πρόβλημα για να ασχοληθούν σοβαρά οι αρμόδιοι; Ευελπιστώ πως η νέα κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει, ώστε ο Έλληνας να αποκτήσει παιδεία στο δρόμο», τονίζει ο Ιαβέρης, μιλώντας για τα δυστυχήματα που σημειώνονται στους ελληνικούς δρόμους. Το τελευταίο δυστύχημα που ταρακούνησε τον Έλληνα οδηγό ήταν αυτό στο οποίο ενεπλάκη ο γιος του επιχειρηματία Ζαχαριά, Αλέξανδρος Ζαχαριάς.

Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά, το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στον κάθε άνθρωπο είναι «ο γονιός να θάβει το παιδί του. Μετά από τέτοιες καταστάσεις, δεν υπάρχει θέληση για ζωή. Έχω ζήσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις και γνωρίζω καλά σε ποια ψυχολογία βρίσκεται ο γονέας μετά από μια τέτοια τραγωδία στο σπίτι του».

Αξιοσημείωτη είναι η επισήμανση του Έλληνα οδηγού αγώνων ότι η οδηγική παιδεία για τον Έλληνα και τον εκάστοτε οδηγό φαίνεται στο πορτοκαλί φανάρι. «Αρκετοί Έλληνες μόλις βλέπουν πορτοκαλί, αντί να σταματήσουν, πατούν γκάζι. Και το πορτοκαλί γίνεται κόκκινο και το ατύχημα είναι προ των πυλών. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ζώνες και κράνη σώζουν ζωές. Η συνέπεια, η υπομονή και η σύνεση στην οδήγηση είναι καθοριστικά στοιχεία ενός οδηγού», καταλήγει ο «Ιαβέρης».


ΣΧΟΛΙΑ