• Κοινωνία

    Ψευτογιατρός: Ραγίζει καρδιές η μητέρα ενός εκ των θυμάτων του 48χρονου

    ψευτογιατρός


    «Μου σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου. Τη ροκάνισε. Εμπιστεύτηκα τη ζωή του σε ένα δολοφόνο, πώς το άφησα;». Σπαρακτικά το κατηγορώ και τα γιατί της μητέρας του 16χρονου αγοριού, που πίστεψε ότι τα ματζούνια του θα σώσουν το παιδί της.

    Ο γιος της είναι ένα από τα θύματα του 48χρονου ψευτογιατρού και η μητέρα, με την κατάθεση της στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας, «ράγισε» καρδιές:

    «Το παιδί μου έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο και ο κατηγορούμενος με έπεισε ότι θα είχε πλήρη ιάση. Ακόμα κι όταν έπεσε σε κώμα, εκείνος μου έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά ότι δεν υπάρχει υποτροπή, ότι αυτά είναι πλασματικά».

    Με λυγμούς η μητέρα περιέγραψε στους δικαστές την εξαπάτησή τους που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του αγοριού:

    «Δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποια τα ψέματα. Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία. Του δώσαμε 22.000 ευρώ για τα αποστάγματα και τις ενέσεις που έκανε ο γιος μου.

    Έμαθα για αυτόν από δικηγόρο Αθηνών Μ.Γ., μου είχε πει ότι έχει εμπιστευθεί ένα δικό της άνθρωπο, τον πατέρα της, σε ένα εξαιρετικό επιστήμονα και ότι ο πατέρας της πάει εξαιρετικά, πολύ καλύτερα, από τις χημειοθεραπείες. Θέλαμε πλήρη ίαση, να φύγουμε από αυτήν την περιπέτεια. Μας την υποσχέθηκε. Μου μίλησε με σπουδαία λόγια η δικηγόρος, για ένα μεγάλο βιογραφικό, ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, ότι θέλει να βοηθήσει τον κόσμο. Πρώτο στίγμα, που πήρα από τη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, είναι ότι υπάρχουν θεραπείες για λίγους που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι οι άνθρωποι. Μου είπε ‘εγώ μπορώ να τις παράσχω’.

    Εξέφρασα αμφιβολίες. Η απάντηση που πήρα είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, πειραματικά, εξειδικευμένα, αποκλειστικά για αυτόν τον ασθενή. Εμείς ψάχναμε διαρκώς και στη Αμερική για άλλες θεραπείες».

    Η πρώτη συνάντηση, όπως είπε η μάρτυρας με τον κατηγορούμενο έγινε σε ιδιωτική κεντρική κλινική των Αθηνών «Ήταν κλινική με πάρα πολύ κόσμο. Τους λέω θέλω «τον γιατρό κύριο Κόντο». Με καθοδηγεί στο ιατρείο του. Εκείνη την ώρα, Έμπαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Μου λέει αυτός ο κύριος υπήρξε πρόεδρος κυπριακής δημοκρατίας, είχε καρκίνο τελικού σταδίου και τον βλέπετε τώρα; Είχα πειστεί οτι υπάρχει ένα όπλο άλλο το οποίο μπορεί να προσφέρει πλήρη ιάση στο παιδί μου».

    Ο 16χρονος άρχισε τη «θεραπεία» – Μέσα σε 2 μήνες έχασε 20 κιλά:

    «Ο γιος μου, μου έλεγε πηγαίνω στο σχολείο μόνο για να μην σας βλέπω με μπουκαλάκια και σταγόνες. Μαράζωνε μέρα με τη μέρα. Το έβλεπα και του είπα του Κόντου ‘θέλουμε να έρθουμε Αθήνα, να μας βάλετε στο κέντρο Ελβετίας’ Εκείνος μου απαντούσε ‘δεν συμβαίνει τίποτα, όλα καλά’. Μου παρουσίαζε το παιδί, κακομαθημένο. Κι πίστευα ό, τι μου έλεγε».

    Η μάρτυρας κατέθεσε ότι ήταν εκείνη που σύστησε τον ψευτογιατρό στην οικογένεια της 14χρονης, του δεύτερου ανήλικου θύματος: «Εγώ είμαι η αιτία, τον εμπιστεύτηκαν επειδή τον εμπιστευτήκαμε εμείς».

    Ο «ψευτογιατρός» τους έλεγε όπως περιέγραψε η μάρτυρας ότι οι μαγνητικές είναι καθαρές, ενώ είχαν ευρήματα ενώ ακόμα και πριν πέσει σε κώμα της έλεγε ότι κάνει εμετούς λόγω γαστρεντερίτιδας και επαναλάμβανε τη χαρακτηριστική του φράση «μη φοβού».

    Για 12 ανθρωποκτονίες και 17 απόπειρες δικάζονται συνολικά 17 κατηγορούμενοι.

    Διαβάστε επίσης:

    Ζακ Κωστόπουλος: Με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών συνεχίζεται η δίκη



    ΣΧΟΛΙΑ