ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Τούρκοι συρρέουν στα σούπερ μάρκετ της Αλεξανδρούπολης – Πώς η Ελλάδα έγινε η «φθηνότερη λύση για ψώνια»
Ακόμα καίει η φωτιά στη μονάδα ανακύκλωσης στην περιοχή της Αμφιτρίτης στην Αλεξανδρούπολη, που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής. Από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε πυκνό, μαύρο και τοξικό σύννεφο καπνού που απλώθηκε στον ουρανό, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους.
Λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς, εστάλη μήνυμα από το 112 καλώντας τους πολίτες να κρατούν κλειστά παράθυρα και πόρτες και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία πεζοπόρα ομάδα, ενώ χθες ρίψεις νερού έκαναν και πυροσβεστικά ελικόπτερα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η απουσία ισχυρών ανέμων διευκολύνει την προσπάθεια περιορισμού της φωτιάς και εκτιμάται πως σήμερα δεν θα χρειαστούν νέες ρίψεις από αέρος.
Στην περιοχή παραμένει λεωφορείο του δήμου σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη απομάκρυνση κατοίκων, ιδιαίτερα εκείνων που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας του καπνού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι, βάσει των έως τώρα μετρήσεων, τα επίπεδα ρύπανσης παραμένουν εντός ορίων, ωστόσο αργότερα μέσα στη μέρα αναμένονται πιο σαφή στοιχεία για τις συνέπειες του τοξικού νέφους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Όσο και να βρέξει πάντως μπορούμε να αγωνιστούμε στο ΟΑΚΑ σήμερα
- Τελευταία ημέρα για το επίδομα θέρμανσης – Οι πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις και τα συχνότερα λάθη που μπλοκάρουν την έγκριση
- Τεκμήρια ιστορίας σε έκθεση – Η συμβολή της Εθνικής Τράπεζας στην αποκατάσταση των προσφύγων
- Ισραήλ: Υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες για το 2026 – Πάνω από 34 δισ. δολάρια στο προσχέδιο του προϋπολογισμού