• Κοινωνία

    Αλεξανδρούπολη: Παραδόθηκε ο άνδρας που εμπλέκεται σε νέο περιστατικό με «σύλληψη» μεταναστών

    • NewsRoom
    μετανάστες που έχουν ακινητοποιηθεί από άνδρα στον Έβρο, ο οποίος ανεβάζει βίντεο με την πράξη του


    Με τον συνήγορό του εμφανίστηκε στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ο άνδρας που εμπλέκεται σε νέο περιστατικό καταναγκαστικής ακινητοποίησης μεταναστών και ο οποίος εμφανιζόταν σε νέο βίντεο που διακινούταν στο διαδίκτυο.

    Ο άνδρας είχε «συλλάβει» τέσσερις μετανάστες, ένας εκ των οποίων εμφανίζεται τραυματισμένος,  και είχε ανεβάσει βίντεο στο διαδίκτυο με την πράξη του.  Ο άνδρας κατηγόρησε τους μετανάστες για εμπρησμό και φώναζε στην κάμερα: «Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι. Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Άλλους τέσσερις επενδυτές. Παίρνουμε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν βγάζει δίκτυο. Δεν βγάζει δίκτυο. Άλλοι τέσσερις επενδυτές. Καίγεται εδώ, καίγεται ο τόπος καίγεται. Κι είδαμε ο στρατός κι η πυροσβεστική καθόταν. Επάνω καίγονται οι κορυφές και δεν έρχεται ούτε αεροπλάνο να τα σβήσει. Τι γίνεται ρε παιδιά; Τι γίνεται ρε παιδιά; Άλλους τέσσερις επενδυτές εδώ. Τι κάνουμε;».

    Μετά την παράδοσή του, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση του περιστατικού.

    «Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος δικαίου. Είναι συντεταγμένη πολιτεία, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Αυταπατώνται οικτρά όσοι θεωρούν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την Πολιτεία και τις Αρχές της, ερμηνεύοντας τους νόμους κατά το δοκούν» αναφέρεται χαρακτηριστικά για το περιστατικό από τις πηγές του Υπουργείου.

    Διαβάστε επίσης

    Κλείνουν τα ιδρύματα του Σόρος στην Ευρώπη

    Σπαρτιάτες: Διαφωνίες και αναβολή συνεδρίασης της ΚΟ

    Βορίδης: Άμεσα η διαδικασία αποζημιώσεων για τους πυροπαθείς Έβρου



    ΣΧΟΛΙΑ