• Κοινωνία

    Alberto Bailleres: Ποιος είναι ο Μεξικανός κροίσος με την εξαώροφη θαλαμηγό όπου γράφτηκε η τραγωδία της Κεφαλονιάς

    • NewsRoom


    Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση του θανάτου μίας 20χρονης κοπέλας, της Sinead McNamara, μοντέλου στο Instagram, πάνω στην πολυτελέστατη θαλαμηγό ενός Μεξικανού κροίσου, η οποία βρισκόταν αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά. Η 20χρονη καλλονή, η οποία φέρεται να ήταν μεταξύ των μελών του πληρώματος της θαλαμηγού, βρέθηκε κρεμασμένη από τους κάβους την περασμένη Τετάρτη 29 Αυγούστου.

    Ακολούθησε πανικός, καθώς η νεαρή γυναίκα ζούσε ακόμη όταν τη βρήκε ο υπεύθυνος ασφαλείας. Η 20χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Κεφαλονιάς και από εκεί στην Αθήνα όπου και εξέπνευσε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα του συμβάντος, ο δισεκατομμυριούχος Μεξικανός Alberto Bailleres δεν βρισκόταν πάνω στη θαλαμηγό.

    Ποιος είναι ο Μεξικανός κροίσος

    Η εξαώροφη θαλαμηγός στην οποία έμελλε να γραφτεί η τραγωδία που συγκλονίζει την Κεφαλονιά ανήκει στον 87χρονο Μεξικανό μεγιστάνα Alberto Bailleres, τον δεύτερο πλουσιότερο Μεξικανό και έναν από τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους στη Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο Bailleres είναι ο 134ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει τα 10,9 δισ. δολάρια.

    Ο Bailleres ανέλαβε τα ηνία του κολοσσού Grupo BAL σε ηλικία μόλις 28, μετά τον θάνατο του πατέρα του. Μέσω της Grupo BAL, ελέγχει μεγάλο αριθμό άλλων εταιρειών, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι η Industrias Penoles, η δεύτερη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία στο Μεξικό, η οποία, το 2017, ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός εξευγενισμένου άργυρου στον κόσμο με έσοδα 4,5 δισ. δολαρίων.

    Ελέγχει επίσης την αλυσίδα πολυκαταστημάτων Palacio de Hierro, την ασφαλιστική Grupo Nacional Provincial και την ασφαλιστική Grupo Profuturo.

    Έχει επίσης επενδύσει στη Femsa, τη μεγαλύτερη εταιρεία εμφιάλωσης της Coca-Cola παγκοσμίως.

    Η δραστηριότητά του, όμως, δεν περιορίζεται στις επιχειρήσεις, καθώς είναι άνθρωπος με έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα, προσανατολισμένη κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας.

    Σε ό,τι αφορά την προσωπική ζωή του, έχει επτά παιδιά και ζει στο Μεξικό.

    Σχεδόν κάθε χρόνο, η πολυτελέστατη θαλαμηγός του «Mayan Queen IV», μήκους 93 μέτρων, βρίσκεται στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο εξαώροφο σκάφος σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα σκαφών Tim Heywood και μπορεί να φιλοξενήσει 16 φιλοξενούμενους και 24 μέλη πλήρωμα. Ο Μεξικανός μεγιστάνας απέκτησε το συγκεκριμένο σκάφος το 2008 έναντι του ποσού των 140 εκατ. δολαρίων.

    Είναι επίσης ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού αεροσκάφους Gulfstream G650, το οποίο απέκτησε το 2012.

    Η τραγωδία που σημάδεψε το φετινό καλοκαίρι

    Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο της Κεφαλονιάς, την έρευνα για το περιστατικό της απόπειρας αυτοκτονίας με το τραγικό τέλος της 20χρονης Αυστραλής διεξάγει το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, το οποίο θα διατάξει νεκροψία-νεκροτομή, ενώ η θαλαμηγός Mayan Queen που επρόκειτο να αναχωρήσει χθες, Κυριακή, από το Αργοστόλι, με εντολή του Λιμεναρχείου θα παραμείνει στο Αργοστόλι, μέχρι να τελειώσουν οι ανακρίσεις και να ληφθούν καταθέσεις από όλο το πλήρωμα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης της θαλαμηγού έχει αναχωρήσει από την Κεφαλονιά από την περασμένη Τρίτη και στη θαλαμηγό βρίσκεται μόνο το πλήρωμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θρίλερ στην Κεφαλονιά: Ένας Μεξικανός δισεκατομμυριούχος, μία «αυτοκτονία» και πολλά ερωτηματικά (video)



    ΣΧΟΛΙΑ