Κοινωνία

Άγριες Μέλισσες: Πέθανε η Γιούλα Ζωιοπούλου, ενδυματολόγος της σειράς

  • NewsRoom

Γιούλα Ζωιοπούλου


Έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μία πολύ δημιουργική περίοδο.

Πέθανε η ενδυματολόγος του σήριαλ «Άγριες μέλισσες», Γιούλα Ζωιοπούλου, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα. Η Γιούλα Ζωιοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 61 ετών, ενώ συμμετείχε, μέσω της δουλειάς της, στην τηλεοπτική επιτυχία του Ant1, «Άγριες Μέλισσες».

Η κ. Ζωιοπούλου εργάστηκε κυρίως στον κινηματογράφο, γι’ αυτό και οι στιλιστικές της παρεμβάσεις αποπνέουν πάντοτε έναν κινηματογραφικό αέρα, ίδιον με αυτόν που αποπνέει η αισθητική εποχής του σήριαλ «Άγριες Μέλισσες».

Η Γιούλα Ζωιοπούλου, ενδυματολόγος, γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στη Σχολή Δοξιάδη και στη Σχολή Κινηματογράφου Λ. Σταυράκου απ’ όπου αποφοίτησε το 1985. Είχε βραβευτεί με βραβείο σκηνογραφίας το 1993 για τις μικρού μήκους ταινίες Άβαξ (σκην. Νίκος Γραμματικός) και «Οι μοναχικές γυναίκες είναι επικίνδυνες» (σκην. Κωστούλα Τωμαδάκη).

Η κ. Ζωιοπούλου έντυνε τους πρωταγωνιστές της σειράς Άγριες Μέλισσες

Aπέσπασε βραβείο ενδυματολογίας το 1994 από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τις ταινίες «Απ’ το χιόνι» (σκην. Σωτήρη Γκορίτσα), «Η εποχή των δολοφόνων» (σκην. Ν. Γραμματικού), «Η αυλή με τα σκουπίδια» (σκην. Θ. Σκρουμπέλος).

Η κ. Ζωιοπούλου ήταν η ενδυματολόγος της ταινίας Μικρά Αγγλία

Το 2003 κέρδισε βραβείο σκηνογραφίας από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Βασιλιάς»(σκην. Ν. Γραμματικός), επίσης κατέκτησε βραβείο σκηνογραφίας στα «Πρόσωπα 2003» (Τηλεοπτικά Βραβεία) για τα σκηνικά στην τηλεοπτική σειρά «Κάτω από την Ακρόπολη» (σκην. Γ. Βασιλειάδης).

Το 2010 κατέκτησε ξανά βραβείο σκηνογραφίας στα Πρόσωπα 2010 για τη σκηνογραφία στην τηλεοπτική σειρά «Καρυωτάκης» (σκην. Τ. Ψαρράς), ενώ το 2014 κέρδισε βραβείο ενδυματολογίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία «Μικρά Αγγλία» (σκην. Παντελή Βούλγαρη).

Από την τηλεοπτική σειρά «Καρυωτάκης»


ΣΧΟΛΙΑ