• Κοινωνία

  Αγία Παρασκευή: Απείλησαν ξανά χθες τον 14χρονο που δέχθηκε άγρια επίθεση

  • NewsRoom


  Τέσσερις ημέρες μετά το ακραίο περιστατικό bulling που υπέβαλαν τρεις ανήλικοι έναν 13χρονο στην Αγία Παρασκευή ο πατέρας του μίλησε στην ΕΡΤ για τις απειλές που δέχεται ακόμη η οικογένεια και τον τρόμο που εξακολουθεί να νιώθει το παιδί του.

  Μιλώντας με γυρισμένη την πλάτη στον ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κώστα Στάμου, υπό το φόβο κάποιας αντεκδίκησης μετά την υποβολή μηνύσεων για τέσσερα κακουργήματα και την παρέλευση του αυτοφώρου ο πατέρας του νεαρού αποκάλυψε ότι η περιπέτειά τους συνεχίζεται.

  «Εκκρεμούν οι απειλές ότι θα σκοτώσουν το παιδί μου εκείνα τα παιδιά και η απειλή του ενός αγνώστου με τον οποίο μίλησα ότι θα σκοτώσει εμένα» αποκάλυψε.

  «Το παιδί έχει υποστεί βασανισμό»

  «Ξεκάθαρα ο ένας ο οποίος με τον οποίον μίλησα μου είπε ότι θα μου χτυπήσει το κεφάλι με μια Μπερέτα. Και οι τρεις έφηβοι τα οποία βασάνισαν το γιο μου, του έδειξαν ένα φούσκωμα που είχαν στη ζώνη και του είπαν ότι με το γκλοκ (σ.σ. πιστόλι) θα σκοτώσουμε και σένα και την οικογένεια σου» ανέφερε.

  Όπως σχολίασε πρόκειται «δεν είναι ένα απλό περιστατικό νεανικής βίας αλλά για ακραία παραβατικότητα» παρόμοια με αυτή που δείχνουν σκληροί εγκληματίες.

  «Το παιδί είναι σε σοκ. Έχει υποστεί βασανισμό. Δεν ήταν και η καλύτερη εμπειρία το να χρειάζεται να πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει αυτά τα οποία πέρασε» δήλωσε τονίζοντας ότι «ένα 13χρονο παιδί σοκάρεται από πράγματα σαν αυτά και δεν νομίζω ότι θα τα ξεχάσει ποτέ» είπε για τους τρεις δράστες ηλικίας από 14 έως 16 ετών.

  «Ο γιος μου θα βρίσκεται στο σχολείο με έναν από τους βασανιστές του»

  Ερωτηθείς για το πώς θα επιστρέψει ο γιος του αύριο στο σχολείο όπου πηγαίνει και ένας εκ των φερόμενων δραστών απάντησε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι ενήμεροι και πως αναμένει ότι «θα το αγκαλιάσουν».

  Ωστόσο, όπως είπε, δεν ξέρει αν αυτό αρκεί καθώς στο ιδιωτικό σχολείο θα βρίσκεται και ο ένας εκ των δραστών που κατονομάστηκε στην αστυνομία από τον γιο του. «Δεν ξέρω αν η παρουσία του βασανιστή του στον ίδιο χώρο, αν είναι κάτι το οποίο μπορεί να το διαχειριστεί», πρόσθεσε.

  Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πατέρας του 13χρονου κανείς από τους εμπλεκόμενους και τους γονείς τους δεν επικοινώνησε μαζί του. «Το περιστατικό το διαχειρίζεται η αστυνομία και ο δικηγόρος. Προφανώς δεν είναι μόνο ένα μπούλινγκ. Το περιστατικό είναι άσχημο». Και όπως χαρακτηριστικά είπε «εκκρεμούν οι απειλές ότι θα σκοτώσουν το παιδί μου εκείνα τα παιδιά και η απειλή του ενός αγνώστου με τον οποίο μίλησα ότι θα σκοτώσει εμένα».

  Όπως σημείωσε αυτό το οποίο θα έκανε κάθε άλλος γονιός που το παιδί του θα είχε κάνει μια αντίστοιχη πράξη είναι να πάει στο αστυνομικό τμήμα, παρουσία δικηγόρου και να πει ότι οι απειλές δεν αναιρούνται και να ζητήσουν συγνώμη.

  «Δεν έχει συμβεί τίποτε από όλα αυτά» πρόσθεσε ο πατέρας του 13χρονου μιλώντας για το παρατεταμένο μπούλινγκ και τις απειλές που δέχεται το παιδί του και η οικογένειά του.

  Διαβάστε επίσης:

  Δυτική Μακεδονία: Σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

  Ξεκινούν αύριο οι εκπτώσεις – Προσδοκίες του εμπορικού κόσμου για τζίρο άνω των 6 δισ. ευρώ

  Κοκαΐνη: Το «ναρκωτικό των πλουσίων» πωλείται από 60-110 ευρώ το γραμμάριο  ΣΧΟΛΙΑ