• Κοινωνία

    Αυτοκτονία στην Καλογρέζα: Τι έγραφε το τρίτο σημείωμα που άφησε ο 87χρονος αυτόχειρας

    • NewsRoom


    Βρέθηκε τρίτο σημείωμα του 87χρονου αυτόχειρα Νίκου Παπανάκη, ο οποίος αυτοκτόνησε στην Καλογρέζα μετά την κλοπή δελτίου τυχερού παιχνιδιού με το οποίο είχε κερδίσει περίπου 1.000.000 ευρώ.

    Ο άτυχος άνδρας είχε ετοιμάσει τα ρούχα του για να ταξιδέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, αλλά τελικά αποφάσισε να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα. Μέσα στη βαλίτσα, ανάμεσα στα ρούχα βρέθηκε και το τρίτο σημείωμα του ηλικιωμένου. Και σ’ αυτό κατονομάζει πρόσωπα που του είχαν προκαλέσει ψυχολογικό βάρος.

    Στο τρίτο σημείωμα που έφερε στην δημοσιότητα το protothema.gr αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Η δολοφονη του Γιγαντα… Αυτη την ηκογενια Μ……. και Χ……. δεν τον άφησα να τον Φάνε η Λικη» . 

    Το σημείωμα εκτιμάται ότι γράφτηκε λίγες ώρες πριν ετοιμαστεί για να πάει στην Κρήτη. Πρόσφατα ο γιος του 87χρονου αυτόχειρα μιλώντας στο protothema.gr έριξε φως σε πολλά σκοτεινά σημεία σχετικά με την υπόθεση του κλεμμένου δελτίου αλλά και της επιλογής του πατέρα του να αυτοκτονήσει.

    Ειδικότερα, ο 43χρονος Τάσος Πανανάκης είχε υπογραμμίσει μεταξύ άλλων: «Η αυτοκτονία του πατέρα μου έχει ηθικούς αυτουργούς. Αυτούς που τον έφεραν σε αυτό το σημείο. Μέσω απειλών του δημιούργησαν τέτοιο αίσθημα απογοήτευσης, αποστροφής και προδοσίας. Τον καταρράκωσαν όταν του έδωσαν να καταλάβει πως του στέρησαν την ευκαιρία με αυτά τα χρήματα να βοηθήσει την κόρη του και τον τον έφεραν σε απόγνωση ωστε να προβεί σε αυτή την ενέργεια. 

    Πιστεύω ότι η πράξη της αυτοκτονίας έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας προκειμένου να ενεργοποιηθεί το σύστημα και να αποδοθεί γρηγορότερα η δικαιοσύνη ώστε να βοηθηθεί και γρηγορότερα η αδερφή μου. Είναι θέμα τιμής, αξιοπρέπειας και δικαίωσης. Έχω ορκιστεί στην ψυχή του πατέρα μου και στην αδερφή μου, η οποία περνάει τον καθημερινό της Γολγοθά, να βοηθήσω για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να δικαιωθεί ο πατέρας μου και τα κλοπιμαία να δοθούν στους νόμιμους δικαιούχους. Πλέον είναι σκοπός της ζωή μου, στο όνομα του πατέρα μου έως το τέλος». Το μόνο μου απομένει είναι το κλείσιμο του φακέλου της δικογραφίας από τις Αστυνομικές Αρχές ώστε ο εισαγγελέας να τον εξετάσει.



    ΣΧΟΛΙΑ