• Κοινωνία

    Αεροπορική τραγωδία με 41 νεκρούς στη Ρωσία – Σοκαριστικά video μέσα από την καμπίνα των επιβατών


    Στους 41 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot το οποίο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, ανακοίνωσε η Επιτροπή Ερευνών.

    Οι 37 από τους 78 επιβάτες και μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο Sukhoi Superjet 100 διασώθηκαν, όπως είπε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

    Την ίδια ώρα στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα σοκαριστικό βίντεο μέσα από την καμπίνα των επιβατών, από τη στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροπλάνου όπου αναδεικνύονται οι δραματικές στιγμές και ο απόλυτος τρόμος που βίωσαν οι άνθρωποι που επέβαιναν μέσα στο ρωσικό αεροσκάφος.

    Κατά την αναγκαστική προσγείωση, το αεροπλάνο, που το αποκαλούν και Superjet, αναπηδά αρκετές φορές στον διάδρομο, ενώ διακρίνεται καθαρά η φωτιά που αρπάξει το φτερό, λίγο πριν την μεγάλη έκρηξη, που τύλιξε σχεδόν ολόκληρη την άτρακτο στις φλόγες.

    Η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο “επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους” και ότι οι μηχανές του τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την προσγείωση.

    «Οι ανακριτές θα ξεκινήσουν αμέσως τις συνεντεύξεις με τα θύματα, τους μάρτυρες, τους υπαλλήλους του αεροδρομίου και τον πάροχο αεροπορικών εταιρειών, αλλά και των ατόμων που απαιτούνται για τη λειτουργία του αεροσκάφους», ανέφερε η εκπρόσωπος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

    Το πλήρωμα του Sukhoi Superjet 100, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για το Μουρμάνσκ, επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραγωδία με φλεγόμενο αεροσκάφος – 13 νεκροί έπειτα από αναγκαστική προσγείωση (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα social media φωτογραφίες που «φέρονται» να δείχνουν τον Τσίπρα σε σκάφος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η απόλυτη πολυτέλεια στους αιθέρες από τη Four Seasons (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ