Κοινωνία

16 συλλήψεις σε Εξάρχεια και Αυλίζα Αχαρνών – Τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί

  • NewsRoom


Σε 21 προσαγωγές ατόμων προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν το βράδυ στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τις 21 προσαγωγές οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά 3 αστυνομικοί.

Εκτός όμως από τα Εξάρχεια επεισόδια έγιναν χθες το βράδυ και στην Αυλίζα Αχαρνών, όπου ομάδες νεαρών Ρομά διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό, άναψαν φωτιές στην περιοχή και επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στην Αυλίζα Αχαρνών έγιναν 7 συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι 6 από σκάγια και οι υπόλοιποι 4 από ρίψεις αντικειμένων.

Τέλος, κλειστή είναι αυτή την ώρα η περιφερειακή οδός Αιγάλεω καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι Ρομά πέταξαν πολλά ογκώδη αντικείμενα στο οδόστρωμα και αναμένεται συνεργείο για να τα απομακρύνει.

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας: Τι λέει μετά την έκδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της ΠισπιρίγκουΣΧΟΛΙΑ